mandag 13. april 2009

2. påskedag.

Så er siste dagen i påsken her og i morgen er det bare å belage seg på å stå tidlig opp og å komme seg på jobb. I dag småregner det og værmeldinga gir ikke nevneverdig håp om noe bedring utover dagen, heller. Jeg hadde egentlig planlagt å benytte dagen til å skifte dekk på bilen, men utsetter det dersom det regner. Ikke langt unna der jeg jobber er det et firma som skifter dekk for bare kr 200,-, så det er litt fristende å bare "slenge" dekka i bilen og få det gjort av andre. En ulempe med å ha fått større bil er at også dekkene er større. De er temmelig tunge og min stakkars rygg vil sikkert sette pris på å slippe jobben. Jeg lar været ut over dagen bestemme.

Ellers har jeg fått gjort en del av det jeg tenkte å gjøre i påsken, men det er fortsatt punkter igjen på lista. Men det får være - man skal jo ikke være helt arbeidsledig framover heller. Påsken har i grunn vært en helt grei kombinasjon av avslapning (i sola på terrassen eller i dagsenga med påskekrim på TV'n), turer med hundene, sosialt samvær med venner og familie og også litt (men ikke alt for mye) pusling i heimen og hagen. Klargjøring før DBHK's stevne i slutten av måneden er jeg også rimelig ajour med - nå kommer jeg ikke lenger før jeg får dommerfordelinga fra andre medlemmer i komiteen.


Til og med lørdag var været upåklagelig og både hundene og jeg tilbrakte mye tid ute. Med lydbok på CD eller noe lesestoff er det deilig å bare kjenne sola varme. Hundene tusla litt rundt i hagen, eller de satt på terrassen eller i trappa rett ved der jeg var.

Mike, Chari, Hebbe og Diesel.

I hagen er det mesta av snøen borte nå, men det er fortsatt temmelig vått og klinete i bakken. Endelig har også mine krokuser blitt snøfrie. Nå tar det nok ikke lang tid før blomstene kommer, men fortsatt er det bare spirer:


Terrassen min ligger mot sørvest, så det er fin sol der fra ca 12.00 på dagen og fram til sola går ned om kvelden. På de fineste dagene har det vært deilig i sola et godt stykke utover kvelden. Et glass kald hvitvin på terrassen i kveldssol er ikke å forakte.

Når vi er ute har gutta også vært rimelig fredelig seg i mellom. Innendørs har det igrunn fortsatt med en del brumming, spesielt når noe skjer. For eksempel når vi skal ut på tur. På fredag morgen kom det til et lite oppgjør. Diesel og Victor startet et kraftig munnhuggeri nede i gangen og de tok også skikkelig "brytetak" på hverandre. Jeg valgte å ikke gripe inn, og det tror jeg at jeg gjorde rett i. Etter kort tid overtok nemlig Mike Victors plass. Da roet Diesel seg ganske fort og hele episoden var over. Det er nok fortsatt Mike som er sjefen når det kommer til stykket, ja. Til tross for mye lyd og blottede tanngarder fant jeg ingen sår på noen av gutta. Slike oppgjør ser og høres så voldsomme ut for oss to-beinte, men til tross for affekten de er i så har de god kontroll på bitevegringen. Det er bra! Jeg synes det har vært litt mindre brumming etter oppgjøret også, men bare gradsforskjeller, da.

I tillegg til at det har gått fredelig for seg i hagen har vi hatt et fristed til: Dagsenga. Jeg har fått med meg noen episoder med påskekrim, og da er senga "basen". Mine hunder hopper opp i senga med en gang jeg legger meg der, men feriegjestene sto litt på vent. Men når de først skjønte at det var lov å komme opp lot de seg ikke be to ganger. Og siden jeg alltid har praktisert at i senga skal man være rolig og ligge stille dersom man skal være der, utfordret ikke Victor noen i dagsenga (da hadde han kontant havnet ned på gulvet). I starten lå Hebbe og Diesel temmelig diskree nederst i senga, men på lørdag var de blitt så trygge at de avanserte oppover. Victor tok seg nemlig en tur ned på gulvet og plutselig hadde jeg både Hebbe og Diesel i armkroken.
Mine hunder hopper autonatisk ut av senga når jeg forlater den, men de to gjestene hadde jo ikke fått med seg denne regelen. De så ingen grunn til å forlate dette deilige stedet og ble bare liggende. Imidlertid var det bare Hebbe som forsøkte å hoppe opp igjen en gang etter at jeg hadde lempet dem ut. Noen dager til og de hadde sikkert kommet inn i samme system som mine hunder: Dagsenga er bare tillatt når jeg er der.

Gode fasiliteter på dette feriehjemmet!

Hebbe og Diesel flyttet hjem til Tranby i går. Siden jeg skulle på et lite familiebesøk i Lier, tok jeg de like gjerne med meg i bilen og avleverte de på døra. Før avlevering var vi en tur nedom Grøtte der vi fikk selskap av min søster Thea Marie og mine to tantebarn Sara og Sofia på turen.

Sara tok like gjerne med seg sin hund på tur, men det er en ekte "veskehund" og måtte sitte på armen hele turen. Familien kom hjem fra Skottland på lørdag og Sara hadde kjøpt seg hund maken til tante Tone's. Det var nok meninga at dette skulle være en skotsk terrier, men den var slett ikke ulik en dvergschnauzer.
På tur!

På turen fant vi også en skråning med der blåveisen blomstret og Sara var ikke sein med å klatre opp i bakken for å plukke blomster.

Blåveispiken

2 kommentarer:

 1. Tusen mange takk for passet av våre to firebente, Hebbe & Diesel!! Kjempeflott!!

  SvarSlett
 2. Hei på kennel Dunkel
  Lenge siden jeg har vært innom her:). Har meg en liten runde på hundesidene, er lenge siden jeg har gjort det da.Må jo bli oppdatert.
  Ser at du er travel,hvitvin glasset ser fristende ut.
  Ønsker deg en flott helg og uke.
  Titter nok innom igjen.
  Mvh
  Liv Ingjerd
  http://www.livogfrank.com

  SvarSlett