søndag 20. juni 2010

Agility, utstilling og FERIE!

Da har det jammen gått 2 uker siden forrige oppdatering.

Victor kom fornøyd hjem fra sin lille sex-ferie forrige onsdag og tok bare en liten sjekk på jentene her: Ikke noe å hente der, nei! Så da er vi tilbake i normalt gjenge her i kennelen. Og så blir det spennende å se om det blir noen uttelling etter Victors andre paring - skal vi dømme etter lengden på henget må dette bli storveis. Hvis jeg skal ønske meg noe, så må det være at det dukker opp noen fine hanner i disse kullene. Og at de blir å se på noen utstillinger framover slik at de etter hvert kanskje kan være aktuelle for avl. Vi trenger sårt noen flere gode hanner nå.

Forrige helg slappa vi av i fred og ro hjemme, men denne helga har vi vært på farta i Sandefjord begge dagene.

I går var det agility på planen og både Joy og Victor var i aksjon. Victor viste fine takter innimellom, men "falt ut" i slalåmen slik at vi pådro oss både banefeil og tidsfeil. Det var i AG og vi står notert med en 5. plass. I hopp-klassen ble det bare "flagring". Jeg trodde jeg hadde plassert yndlingsballen hans diskre bak et telt før start uten at han merket det, men dengang ei. Han dro nedover mot teltet flere ganger og brød seg ikke særlig mye om hvilke hindre jeg anviste for han. Vi ble altså diska relativt raskt, men fikk da fullført på et vis. Og hvilket oppløp! Victor bare fortsatte etter målgang og forsvant rett bak teltet - han viste godt hvor ballen var, ja.

Joy går stødig og greit, og endte på en 3. plass i AG. I hoppklassen var det en diskefelle, men jeg var litt bråkjekk på breafingen og sa at det ikke var noe problem med Joy siden jeg stort sett klarer å følge henne godt. Selvfølgelig måtte vi diske akkurat der. Det straffer seg å være stor i kjeften!

Både Victor og Joy gikk på lag for Drammen BHK også. Victor gikk bra, men diska likevel. Joy gikk sitt beste løp for dagen og også vår 2 andre lagkamerater hadde fine løp. Vi vant med laget, og det er alltid moro. Nå begynner vi å øyne en mulig lagdeltakelse i NM.

Siden Exxi skulle stilles i dag ble hun hentet hjem på fredag. Jeg vurderte å ta alle 5 hundene med meg til Sandefjor i går, men endte med å la de trehalvsøstrene være hjemme. Derfor ble det "ut på tur" etter hjemkomsten og så måtte Exxi's pels stelles. Exxi er igrunn ganske grei å ha med å gjøre, men hun kan overhodet ikke fordra "blåsa" - den store føneren som jeg tørker hundene med etter bad. Vi hadde derfor en aldri så liten maktkamp før hun var helt tørr og pelsstellet kunne starte. Da var vi begge slitne, men siden Exxi var i aksjon for 2 uker siden også, var det ikke så mye å gjøre nå.

I dag var det altså bare Exxi som fikk være med til Sandefjord. Jeg hadde flyttet teltet mitt til utstillingsringen i går ettermiddag, så vi kunne innta plassen uten stress og slit. Været var også mye bedre i dag selv om det var litt kjølig fra morgenen av (i går kom det flere regnbyger i løpet av dagen).

Og utstillingen i dag ble en riktig hyggelig opplevelse. Exxi oppførte seg eksemplarisk i ringen og dommer Freddie Klinderup fra Danmark likte tydeligvis Exxi. Hun ble beste tispe, fikk det etterlengtede certet og endte som BIM.

Dagens BIR ble Treffa's Viva El Valiente - en riktig stilig ung herremann. Marit fra Kennel Treffa tok BIR/BIM-bilde, så rett som det er dukker det opp bilder av de to lekre, sorte her.

Litt av oppturene i helga kan vi kanskje også tilskrive det tørkede hvalkjøttet (vi hadde en tørke-raptus forrige helg). Det måtte jo bare bli hvalkjøtt som "drivstoff" når vi skulle innta hvalfangstby nr. 1 i Norge: Sandefjord.

Etter endt utstilling ble det tur med de hjemmeværende hundene og så litt hagekos. Det var på tide å klippe plenen også (prøver å unngå det på søndager, men timingen i forhold til Danmarks-turen tilsa at det var lurt å få det gjort nå). Mia liker ikke grassklipperen, og når jeg klipper grasset "forsvinner" hun. Jeg fant henne igjen inne i det høye grasset jeg ikke klipper - enda.

Mia gjemmer seg for grassklipperen - i grasset.

Når det ble slutt på bråket fra grassklipperen var hun imidlertid ikke så sein om å komme ut på det nyklipte grasset. Det er nemlig deilg å løpe der for å fange fresbee og andre flyvende gjenstander - i sterk konkurranse med Victor.


Mia på det nyklipte grasset.

Mia skulle bare vite at en av "arbeidsoppgavene" nå når jeg har ferie er å bruke den store grasstrimmeren for å slå det høye grasset også - hvor skal hun gjemme seg da? Når jeg bruker grasstrimmeren tror jeg egentlig både hun og de andre hundene skal være inne - det hender det flyr ting og tang (grass, stein og jord) i lufta når den er i bruk. Men aller først må den inn til en liten service - jeg klarte ikke å få startet den på slutten av sesongen i fjor.

Victor på feltsøk.

Victor gjemmer seg ikke i det høye grasset - han finner gjemte ting der. Som mangeårig medlem av en brukshundklubb kan jeg jo ikke bare kaste gjenstander ut i hytt og pine - det må gjøres til en søksøvelse. Og Victor er en utmerket feltsøkshund. Vi er ikke så nøye med apporteringa, så hovedsaken er å finne. Men det har han til gjengjeld stor glede av og han bykser rundt i det høye grasset på leit etter skattene sine.


Chari tar livet med ro.

Jeg har altså starta 2 ukers ferie denne helga. Jeg skal være en del hjemme, men på fredag reiser jeg til Danmark for å delta på verdensutstillingen og spesielautstillingen der. Det så ei stund ut som om jeg skulle bli mer eller mindre aleine fra Norge på hotellet (i Skive), men nå har jeg fått lurt med meg Inger Esther fra brukshundklubben som "selskapsdame". Vi blir i Danmark fram til tirsdagen, så det blir litt mer enn utstilling på turen. Det er Exxi og Mia som skal være med til Danmark. Exxi er klar for utstilling, men Mia er ikke helt der enda. Jeg skal gjøre et nytt krafttak på pelsen hennes i morgen, så får vi se. Jeg er ikke helt fornøyd og er slett ikke sikker på om jeg vil ta henne inn i ringen.

Helga etter Danmark er det jazzfestival på Kongsberg, så da håper jeg å få en tur eller 2 dit. Det er alltid mye folkeliv der selv om jeg ikke har kjøpt billetter til noen konserter i år.

Jeg har ikke meldt på noe mer hverken i agility eller utstilling enda, men en av dagene skal jeg sette meg ned for å planlegge høstsesongen også. Jeg håper bl a at Victor skal komme i pels til en ny runde utstilling igjen til høsten.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar