onsdag 10. mars 2010

Våren har kommet!

Endelig har det blitt litt varme, og man får virkelig vårfølelsen. I dag da jeg sto opp (ca 06.30)var det hele 2,8 varnegrader her og på dagtid har det vært oppe i 8 varme. Deilig! Og Yr melder fortsatt fint og mildt vær - bedre kan det ikke bli.

I valpekassa skjer det masse om dagen og jeg merker endring fra dag til dag. Valpene beveger seg mer, tar mer kontakt og utvikler seg akkurat slik de skal.

I går merka jeg tispene med litt hvit neglelakk på kroppen slik at jeg kan skille dem fra hverandre. En har fått merke på hodet, en annen på halerota og den 3. har fått hvit haletipp. Hannen har sluppet unna merking siden han er den eneste gutten. Noen ganger har det liksom gitt seg selv at noen av valpene har fått kallenavn, men hittil har det ikke dukket opp noen naturlige navn.

Tispene er merket. Den bak til venstre har fått merke på hodet, den til høyre på halerota og den forran til venstre på haletippen. Hannen sitter i midten her.


Valpene er mer i bevegelse nå. Her ser vi 3 varianter. Den bakerste krabber framover med forbeina og bakbeina peker bakover og bærer lite av vekta. Den forran til høyre har også fått bakbeina på plass (godt hjulpet av veggen i valpekassa) og den til venstre har akkurat velta - det skjer rett som det er på det nåværende tidspunkt.

Jeg vil ut av denne kassa nå, altså! Når Chari er rett på utsiden prøver de gjerne å krabbe over kanten, men pr nå er det ingen som har kommet seg over. Fronten på kassa mi kan fjernes og etter hvert nå kommer jeg til å åpne opp slik at valpene kan bevege seg ut av kassa. Det er litt tidlig enda, men med de framskrittene disse gjør i gåtreninga om dagen er det ikke lenge før de skal få komme ut på gulvet også.


Valpene har også blitt mer opptatt av hverandre. Her er det tilløp til leik. De ser litt "grapsete" ut, for de har akkurat fått siste dose av 3 dagers ormekur. Chari hadde ikke rukket å ta seg av reinholdet enda.2 kommentarer: