søndag 28. mars 2010

5 uker gamle valper!

Søndag igjen og da må det bare bli litt blogging. Enda en uke med nok å henge fingrene i er avslutta, men nå går vi inn i påsken og skal roe litt ned.

Alle valpekjøperne har vært på besøk her nå og de har fått hilse på valpene og selvfølgelig også de voksne hundene. Nå etter hvert utover i påsken kommer familie og venner på besøk. Det er bra, for valpene trenger å møte mange mennesker nå i denne viktige sosialiseringsperioden.

Det er bare noe med barn og valper - de trives sammen. Her er det Sarah som fungerer som pute for alle valpene og Mia vil også ha litt oppmerksomhet. Etter hvert skal Sarah og familien hennes ha med seg en av tispene hjem til Drammen.

Valpene er mer aktive nå og jeg har gitt de noen leiker inn i valpebingen. Vippeplata har selvfølgelig kommet på plass - den "lærer" valpene å bevege seg på ustødig underlag. Det gir i seg selv trygghet og dersom man f eks seinere skal drive med agility er det en stor fordel å ha en hund som er fortrolig med bevegelig underlag.

Valp på vippeplata.

En biteleike har også kommt inn, men den forsvinner stadig ut igjen. Mia synes nok ikke at valpene skal ha så mange fine leiker, så hun "stjeler" de stadig vekk. Leikene som skal ligge inne i valpebingen må kunne vaskes på en enkel måte. Selv om jeg skifter avisene flere ganger om dagen blir det likevel litt udelikat med leiker som ikke kan vaskes. Papphylser, plastbokser osv er fine da, for de kaster vi bare dersom de har blitt skitne.

En biteleike har finnes også i kassa.

Men valpene har virkelig begynt å skjønne at det er en verden på utsiden av bingen også, så de bare "krever" å komme ut i stua fra tid til annen. I starten var de ganske forsiktige når bingen var åpen, men nå er de riktig så fortrolige med å bevege seg rundt.


Her står jeg - midt på gulvet!

I går var de også en liten tur ute for første gang og i dag har de hatt ca 2 x 5 min ute. De er forholdsvis paralyserte av dette store, ukjente enda, men på den siste turen ute i dag beveget de seg litt rundt og et par av dem benyttet også anledningen til å tisse litt. Jeg håper været framover ikke blir for dårlig slik at valpene kan få en tur eller to ut hver dag.

Mia er mye sammen med valpene, men også Victor kommer gjerne når valpene er ute på gulvet. Han har startet sin jobb som oppdrager på en pen og forsiktig måte. Han brummer litt når valpene kommer for tett, og de må lære seg litt respekt i nærheten av "store høvding". De er ikke så veldig redd for han og ganske så nyskjerrige og på tilbudssia.

Victor (våt etter ettermiddagsturen) og en av hans beundrere.
Det er vel greit å bite litt i dette teppet?

Valpene har fått en ny runde med kloklipping i dag og jeg har også klippet de litt i akterspeilet med maskinen. Når det blir for mye pels der bak har det litt lett for å bli hengende ting igjen og det er jo ikke noe trivelig. De brød seg ikke noe om at jeg brukte klippemaskin på dem - det gikk helt knirkefritt.

Ut over arbeid med og samvær med valpene har det blitt litt tid til pelsstell på de 4 voksne også i dag. Jeg napper ned litt gradvis på Mia og Joy har fått skrapt litt underull. Victor og Chari har bare fått en gjennomgreiing og alle sammen har fått klippet klør.

Jeg har også unnagjort årets klipping av pilhegnet i dag. Jeg lar hegnet vokse i løpet av sesongen for så å klippe av de raiene som er lange nok nå i slutten av mars. De er satt i ei bøtte i carporten og skal benyttes til forlengelse av hegnet når telen går i jorda. Det ble hele 78 raier denne gangen, men noen av dem er kanskje i tynneste laget til å lage hegn. Jeg håper det er nok til å forlenge hegnet ned forbi "annekset" - jeg må uansett ha en åpning der slik at jeg kommer ned på stien bort til skogsbilveien.

1 kommentar:

  1. Det er så koselig å se hvordan valpene utvikler seg! Jeg synes ikke det er lenge siden at mamma og pappa kom hjem med Chablis! =)

    SvarSlett