søndag 14. mars 2010

3 uker gamle

Allerede 3 uker siden fødselen! I valpekassa går det helt etter boka og alt er i rute. Fronten på valpekassa tar jeg nå vekk på dagtid og valpene har blitt ganske flinke til å komme seg opp og ned fra kassa. Allerede nå ser jeg tendenser til at de prøver å komme seg litt vekk når de skal på do, så jeg har lagt ut noen aviser. Ellers tar Chari seg fortsatt av de meste, men det er ikke alltid hun er der når de må på do.

Nå har de andre hundene fått mer kontakt med valpene, men foreløpig bare når jeg er der sammen med dem. Det går egentlig veldig bra. Jeg var litt bekymret for at Mia skulle bli litt for voldsom, men hun har hittil vært ganske så flink. Joy vil gjerne ligge sammen med valpene og når hun får lov til det får hun et helt underlig uttrykk i ansiktet. Chari ser ut til å synes at det er helt greit at de andre hundene er der, men hun er sjelden langt vekk selv. Et lite klynk fra en av valpene, så kommer hun for å sjekke.

Alle hundene følger nøye med på det som skjer i valpekassa. Her er det Chari til venstre i kassa, Joy til høyre og Mia rett på utsiden. Hodet til venstre tror jeg må være Exxi som har vært her i helga.


Joy har lagt seg i kassa og en valp bruker henne som pute - hun lå helt stille så lenge valpen lå der.


En av valpene frir til Joy.

Når Mia ikke får lov å være inne i bingen ligger hun gjerne rett på utsiden - spesielt dersom en valp er ute og går på den andre siden av gjerdet.

I dag har vi også hatt de første besøkende her. Valpene tar i mot det som kommer og lar seg i liten grad forstyrre i sine gjøremål (som fortsatt handler mye om spising og soving). Jeg var i grunn mer spent på hvordan Chari ville reagere på besøk, men hun ser ikke ut til å ha problemer med å slippe ukjente fram til valpene. Jeg var ikke akkurat redd for at hun skulle reagere heller, men det er jo hennes første valpekull så man kan aldri vite.

I første runde var det Øyvind (eieren av pappa Diesel) og Noah som kom på besøk. Litt lenger utpå kvelden kom Bibbi for å hente Exxi, og da var hennes barnebarn Oscar med. Begge barna var rolige og flinke med valpene, så det var en absolutt god introduksjon av fremmede for valpene.

Noah i valpekassa. Chari ser til at alt går riktig for seg.
Vi leiker!


Mer leik.

Som nevnt har Exxi vært her i helga. Hun kom for å få nappet ned pelsen sin og det betyr at det meste av min tid har gått til napping. En stund følte jeg at jeg hadde hår både i munnen og i øynene. Men nå er jobben gjort og det er bare å vente på at ny pels skal vokse fram.

I morgen har jeg fått tilbud om en ekstra treningsøkt i agility, så det skal vi prøve å få med oss. Seinere i uka begynner de første valpekjøperene å komme, så nå blir det "full rulle".

1 kommentar:

  1. SÅ fine valper, Tone. koselig å lese om søtingene. ha en uke :)

    SvarSlett