onsdag 30. mars 2011

Stor forandring!

Ved forrige oppdatering var valpene fortsatt på valperommet og livet deres besto ikke av så mye annet enn mat og soving. I løpet av uka som har gått har de flytta inn på stua, de har fått utvida plass å bevege seg på og de har blitt aktive, sosiale, leikne og kontaktsøkende. De har kommet seg helt opp på beina, prøver seg med noen byks og hopp av og til, de logrer, de kommer med lyder når de leiker og om jeg selv skal si det: De er verdens skjønneste valper!


Valpekassa er på plass i bingen i stua. Fronten er tatt vekk slik at valpene nå kan gå ut på gulvet. Gulvet i bingen er dekt med aviser og de var ikke seine når valpekassa ble åpna: Ut på gulvet og tiss!


Exxi var litt bekymra i starten når valpene ble flytta. Flyttinga innebar jo også at de andre hundene kom tettere inn på valpene. Men hun roet seg ned etter kort tid og når hun bare ble trygg på den nye "ordningen" tror jeg hun likte å få være en del av gjengen selv om hun har valper.

Valpene sover jo fortsatt mye, men har også perioder da de er veldig aktive. Da farter de rundt og undersøker sine omgivelser.


Avisene ble fort stedet for tissing.

De andre hundene er opptatt av valpene og det er gjensidig. Her hilses det gjennom gjerdet, men etter hvert har de voksne hundene også fått komme inn i kassa - foreløpig bare under full kontroll av meg.Valpene er nå også mye mer opptatt av hverandre - der leikes!Victor er ikke så veldig opptatt av valpene, men han kan ikke holde seg helt borte heller. Foreløpig foretrekker han at de er litt på avstand.Mia er helt på styr når det gjelder valpene - hele kroppen sitrer. Men det er en udelt positiv interesse og hun vil de ikke noe vondt. Men hun skal gjerne være i bingen hele tia, så jeg må begrense henne litt. Når hun ikke får lov å være inne i selve bingen ligger hun gjerne på utsiden og med forlabbene inn mellom sprinklene.


Litt leiketøy i bingen har det også blitt - det må undersøkes. bak valpene sees også en annen "leike": En tom dorull! Den fungerer godt som leike og dersom den blir litt tilgriset, kan den jo bare kastes.

Valpene har fått sin 3 runde med kloklipping og de har fått en markekur. Jeg har ikke introdusert de til "fast føde" enda, men har tenkt å starte så smått i helga.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar