tirsdag 23. februar 2010

Dag 2

I dag har vi ingen triste meldinger - alt går så bra her, så.

Valpene ble veid nå i kveld og alle sammen har hatt en fin vektutvikling. Det er hannen som er minst av de 4. Han veide jeg i går og da stoppet vekta på 166 gram. I dag var den oppe i 178 gram. Tispene klarer jeg pr nå ikke å skille fra hverandre, men de lå i går på vekt fra 183 gram til 196 gram. I dag var den tyngste hele 212 gram, mens den minste var 194 gram. En pen utvikling på alle sammen, altså.

Siden de bare er 4 i kullet så har de jo faktisk 2,5 pupp hver seg og det veit de å utnytte. De suger til de sovner på puppen, men så - hvis det blir litt bevegelse i kassa - livner de til igjen og suger videre. De er også flinke til å ta seg fram til maten. Vetpet-teppet gjør at de får godt feste, så selv om de ikke kan gå enda kommer de seg ganske raskt fram. Noe som er en utfordring når jeg skal veie dem - jeg forsøker f eks å legge den ferdig veide opp til Charis hode, men mens jeg holder på med veiing av en av søsknene har den beveget seg til et helt annet sted og da som regel ned til melkebaren. På veien har den da gjerne vekt opp en av sine søsken som også har sugd seg fast på en pupp og jeg må bare glemme å veie den på en stund. Men så lenge jeg er trygg på at alle har en fin utvikling er det ikke så veldig farlig om jeg blander de litt sammen eller for den saks skyld ikke får veid alle sammen hver dag.

Chari er også svært så flink når hun skal legge seg. Hun liksom "prøveligger" litt og dersom en valp havner under henne reiser hun seg opp igjen og finner en ny stilling. Ikke graver hun særlig mye lenger heller, så nå går jeg litt mer i fra dem uten å være bekymret for at det kan skje uhell - Chari har full kontroll.

I går hadde valpene litt tilløp til løs avvføring på kvelden, men i dag har jeg ikke merket noe til det. Både valpene og kassa er reine og pene, så Chari har for alvor kommet i gang med å gjøre renovasjonsjobben. Det vil hun nok fortsette med fram til valpene begynner å få fast føde - da må jeg overta den jobben. Chari trengte selv en omgang med Canikur for magen i dag, men også hun tror jeg kommer seg raskt. Og hun spiser og drikker godt, så det anser jeg ikke som noe problem.

Jeg kommer nok til å oppdatere bloggen noe ofter enn jeg pleier nå som det er valper her, om enn ikke daglig. Det blir neppe bilder hver gang heller, for da kan jeg ikke benytte det trådløse nettverket. Oppdateringer uten bilder kan jeg nemlig gjøre nesten oppe i valpekassa, Selv om jeg ikke er nødt til det er det hyggelig å sitte ved kassa. Sutte, smatte og små klynkelyder er bevis på at alt er bra. Hvis en blir skjøvet vekk fra puppen eller på annen måte lider urett sier de også høylydt i fra, så de viser allerede at de har en egen vilje på gang.

2 kommentarer:

 1. Gratulerer med valpene!
  Søstern til Chari - "Chilli" - hilser også :-)
  Det er så koselig og følge med på bloggen og spesiellt når det kommer nye valper.

  Hilsen fra Langhus

  SvarSlett
 2. Gratulerer med valpene:-)

  Hilsen Jan Tore

  SvarSlett