onsdag 23. desember 2009

Vil! Vil! ...men får vi det til?

Det er altså det å lage valper jeg lurer på om vi får til. Her kommer en kortverjon av den siste ukas strabaser for å få paret Joy og Chari. Når juledagene etter hvert blir litt mindre røde skal det komme en litt mer utfyllende oppdatering. Da skal også de som står på valpeliste hos meg få en mail.

Men tilbake til paringa:

Joy var først ut. På tirsdag i forrige uke (16. dagen i løpetia) begynte Victor å vise mer enn normal interesse og dama bretta litt på halen. Jeg varsla derfor Sting sine forverter om at jeg tok turen til Skreia dagen etter. Etter å ha kjørt meg litt bort på Toten (der går veier aldeles på kryss og tvers - ikke som her hvor de stort sett går på den ene eller andre sia av elva) ringte jeg Eli på Kolbu og hun guida meg pr telefon til rett sted. TAKK! TAKK! Sting syntes Joy var riktig søt og han flørtet kraftig. Damen var slett ikke uvillig og brettet halen pent til siden, men den unge mannen gjorde ikke noe forsøk på å bestige henne. Han bare fortsatte å flørte og å dytte til henne uten at det ble noe mer ut av det. Etter et par runder var det bare å konstantere at dette ble det ikke noe fart på. Var vi for tidlig ute? Var hannen for urutinert? Noen gode svar fant vi ikke.

Vi avtalte at jeg skulle komme igjen neste dag og jeg kjørte hjem igjen (5 timers kjøretur tur/retur uten uttelling). Dagen etter ga Joy klar beskjed til Victor om at hun slett ikke var interessert og jeg så det ikke som formålstjenelig å reise helt til Skreia en gang til. Vi fikk besøke Diesel på Tranby (som jo egentlig var tiltengt Chari), men heller ikke han fant nåde for damen. Hun hadde rett og slett avbrutt stå-perioden etter halvannet døgn. Vanligvis har hun vært i brunst ihvertfall 4 - 5 dager og selve paringa har gått meget greit, men ikke så denne gangen. Om en mer erfaren hanne hadde lykkes på det første forsøket er vanskelig å si. Tispa virket klar, men noen hanner bruker ikke bort energien sin på tispene før det rette tidspunktet er der. Og kanskje var det bare lureri fra Joy's side.

Joy er altså ikke paret og da blir det heller ikke noen valper der.

Victor begynte å vise interesse for Chari allerede på fredag (ca dag 10 i løpetia) og siden hennes brunst var svært kortvarig og "lett" forrige gang, tok vi ingen sjangser. Til Tranby bar det både fredag, lørdag og søndag. Diesel og Chari var begge villige nok, men klarte likevel ikke å fikse jobben. Mandag bar det av sted til veterinæren og utstyket viste at det ihvertfall ikke var for tidlig. Da ble Diesel tilkalt og det ble foretatt en inseminering med fersk sæd. Dette gjentok vi også på tirsdag.

Chari ble inseminert også på forrige løpetid og da ble det ikke noe resultat. Jeg er imidlertid mer optimistisk nå. Insemineringa er foretatt mye tidligere og Chari har vist tydelig brunst helt fram til i dag. Diesel syntes også dette var ei lekker dame, så jeg tror ikke vi var for seint ute. Nå er det bare å krysse fingrene og vente på ultralyd om ca 4 uker.

Aller helst skulle vi jo ha fiksa dette på den naturlige måten, men jeg tror det er mer kløning (både av hundene og av oss mennesker som prøver å assistere) enn det er snakk om manglende evne.

Nå har roen senka seg her, men den siste uka har som dere skjønner vært rimelig heftig. Det betyr litt mangelfull oppdatering av hjemmesia (hadde planer om et julebilde med Mia) og som dere ser her: Ingen bilder i bloggen! Mine øvrige juleforberedelser er ikke alt for omfattende, men det meste er i boks (må bare huske å kjøpe fyrstikker slik at jeg får tent gravlysene i morgen).

I juledagene skal vi slappe av og så skal Mia få litt mer oppmerksomhet igjen. Og i romjula skal Exxi debutere på utstilling. Jeg har nok å fordrive tiden med slik at ventinga på ultralyden av Chari ikke blir alt for lang.

Og til slutt: Ha en god og fredelig jul alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar