tirsdag 7. april 2009

Påske i emning....

Fire timer på jobb i morgen og så kan skuldrene senkes og farta skrus litt ned. Jeg skal "bare" være hjemme i påsken (noen dagsutflukter blir det nok likevel), så her er intet stress. I morgen kommer også Øyvind og Lene med Hebbe og Diesel - mine 2 firbeinte feriegjester. Jeg håper gutta vil trives de dagene de skal være her og at Victor og Diesel lar hverandre i fred.

Værmeldinga er ikke ubetinget positiv, men jeg tar det som det kommer. Er det utevær er det etter hvert litt å gjøre på tomta. Gjerdene trenger en oppstramming etter snøen i vinter og en del snøbrekk er det også på busker og trær. Blir det riktig bra vær kommer nok godstolen på terrassen til å bli flittig brukt.

Skulle været slå seg vrangt har jeg også litt av hvert å finne på inne. Jeg vurderte å sette i gang et lite oppussingsprosjekt i påsken, men jeg har lagt det på is inntil videre. Jeg skulle ha malt litt i gangen både oppe og nede, men det skal jo slappes av litt i påsken også.

Men litt gråvær har jeg simpelten bestilt, for jeg har en del å gjøre med DBHK's dobbeltstevne siste helga i april. Der skal alt klargjøres før PM mm kan sendes ut i rett over påske.

God mat skal det også bli i påsken og i dag tror jeg at jeg gorde et lite røverkjøp. Jeg er glad i lammekjøtt, og min lokale Spar-butikk hadde tilbud på hele lammelår til bare kr 59,- pr kg. Jeg syntes det var litt mye med et helt lår når jeg ikke skal ha noen gjester, så jeg spurte om de ikke hadde lammelår i skiver også. Nei, sa damen, men hvis jeg kjøpte et helt lår kunne hun dele det opp for meg. Så jeg valgte ut et av de frosne lårene, damen tok det med seg "bak kulissene" og etter litt tid kom hun tilbake med fine lårskiver i en tilnærmet vakumpakket plastpose - fortsatt til bare kr 59,-. Mmmmm - det skal nok bli godt. Kanskje med stekte båtpoteter og kantarellstuing til? En liten slant rødvin til maten skal det vel også bli råd med. Og når grillsesongen kommer i gang på alvor skal nok resten av lårskivene også få bein å gå på.

På søndag startet jeg litt med våronna utendørs. Første våren etter at jeg hadde kjøpt huset her planet jeg et pilhegn. Jeg kjøpte 100 raier av "Belgisk rød" og lagde et dobbelt flettet hegn. Det ble ikke mer enn ca 2,5 meter "gjerde", men ideen var å forlenge det etter hvert. I fjor høstet jeg noen flere raier, men det ble ikke så mye ut av det. På søndag kuttet jeg av drøyt 60 gode raier. Det bør holde til et par meter hegn.Her er materiale til forlengelse av pilehegnet i bakgrunnen.


De avkutta raiene er nå satt i ei bøtte med vann innerst i car-porten. Der skal de stå fram til det er mulig å arbeide litt i jorda. Da blir de "stukket" og flettet i forlengelsen av hegnet. Så er det bare å passe på med vanning og vente på at gjerdet skal bli grønt. Jeg er veldig godt fornøyd med pilehegnet mitt. Det er effektiv for å holde hundene inne i hagen, men samtidig er det ikke helt tett og kompakt. Det er smalt som et gjerde, men likevel grønt og frodig som en hekk. Ikke er det så veldig mye arbeid med det heller. Men skal man ha hagen veldig strigla med rette linjer er det kanskje ikke tingen. Med tanke på små valper har jeg forsterket det med litt kyllingnetting nederst, men det hadde ikke vært nødvendig for de store hundene.


Kvast med sideskudd.

Sideskuddene på raiene kuttet jeg av med en gang. Jeg samlet de opp og har nå satt de i vase inne i stua. De har allerede små grønne skudd, så da blir det enda litt vårstemning innendørs. Jeg hadde tenkt meg innom blomsterbutikken i dag også, men i iveren over å komme meg hjem til fryseren med lammekjøttet gikk det i glemmeboka. Jeg er ikke den som pynter så mye til påske, men noen blomster synes jeg er koselig. Før helga ble påskeliljer og Campanula kjøpt inn til en kurv på trappa, men jeg må ha litt inne også.

Ellers har uka vært preget litt av Chari og hennes vonde bein. Vi fikk time hos veterinær Lars på tirsdag og etter nøye undersøkelse og flere røntgenbilder ble det konstantert at hun har en strekk i leddbåndet på det som tilsvarer håndleddet hos oss. Hun har nå blitt luftet i bånd og hun går fortsatt på Rimadyl. Hun bærer ikke så veldig mye preg av skaden, så det er ikke helt lett å holde henne rolig. Håper behandlingen virker slik at hun blir helt bra igjen likevel. Jeg må ellers få skryte litt av Eiker dyreklinikk og spesielt veterinær Lars. Han kjenner mine hunder godt etter hvert siden det var han som tok veterinærkontroll på Victor da han kom til Norge, utførte keisersnittet på Joy og som fikk Chari "i fanget" da hun hadde brudd i bekkenet. Han tar seg god tid med hundene og de slapper av i hans nærvær. Der blir både hunder og eiere tatt på alvor. Det gjør jo heller ikke noe at klinikken holder forholdsvis moderate priser også....

Agility får vi ikke trent nå siden hverken Drammen eller Kongsberg har klar utetreningsbane enda. Men jeg fikk bider tatt av Victor på kurset forrige helg, da. Litt for dårlig lys til at de ble helt skarpe, men de gir et godt bilde av innsatsen.


Skikkelig fraspark.Tendens til dumbo-ører.1 kommentar:

 1. Hei!
  Er innom for å ønske deg og hundene riktig god påske!
  Ser ut til at dere også har nok å gjøre :-) Det gjerdet ditt hørtes veldig interessant ut, men noe sånt går vel ikke an å lage her nord, tenker jeg.
  Hilsen Anita
  http://barbunies.com

  SvarSlett