mandag 27. april 2009

En dags pause....

I dag har jeg virkelig kjent at jeg kunne trenge det. Hundefestivalen i helga har gått veldig bra, men jeg kjenner meg likevel som ei oppvridd skurefille. Jeg er ikke helt ferdig med arrangementet, for nå skal det produseres et stevneregnskap (oversikt over antall deltakere, antall trukket osv) til Norsk Kennelklubb og resultatene skal registreres på DogArra. Men det får vente - mitt hode egner seg ikke til ting som krever konsentrasjon og oppmerksomhet nå.

Jeg pleier imidlertid å komme meg raskt etter slike strabaser, så i morgen er det bare å ta fatt, tenker jeg.

Innimellom oppfølging av resultatrapportering og speakertjeneste rakk jeg også å starte med Joy på lørdag. Jeg pleier aldri å gjøre det særlig bra på stevne når jeg selv er involvert i arrangementet - det handler vel litt om konsentrasjon der også tenker jeg. Men Joy er jo etter hvert rutinert på agilitystevner og tåler godt å slappe av i buret mens jeg driver med mitt for så å være klar og innsatsvillig når det er vår tur.

To av våre 3 løp var riktig fine (etter vår målestokk) og vi endte med en 2. plass i hoppklasse og en 4. plass i agility. Begge løpene var uten banefeil, men tiden er litt for stram for oss (les: det går litt for tregt med oss). Når vi kom til lagklassen var nok konsentrasjonen oppbrukt, så da rota vi det til. Men da var allerede 2 av vår lagkamerater diska, så det gjorde ikke noe til eller fra på resultatet.

På pallen!
Siden hjernen ikke er helt intakt i dag tenkte jeg at jeg skulle ta ei økt med arbeid ute i hagen. Arbeid og arbeid, fru blom. Joda, jeg fikk rakt litt i bakken bak huset. Omtrent en trillebår med vissent løv og tørt grass kunne kjøres ned til kompostbingen nederst i hagen. Der ble jeg imidlerti fanget av et lite dyr - en marihøne. Etter hvert hentet jeg kamera for å se om jeg kunne få tatt et bilde av noe så lite. Ikke lett å få fokusert ordentlig, men man ser da hva dette er:

Med marihøna var det også slutt på arbeidslysta for i dag, så etter det møtet ble det mest tusling rundt i hagen med kamera før hundene og jeg "tok kvelden" og kom oss i hus.

Fiolene blomstrer i bakken.
I bakken der jeg hadde rakt tidligere på kvelden har jeg egentlig en ide om at det etter hvert skal bli en blomstereng. Jeg har forsøkt å så og også plante noen ville blomsterplanter der, men foreløpig er det mest nå tidlig på våren at det er noe særlig med blomster å se. Fiolene er i ferd med å visne, men det står knopper av Maria nøklebånd klar til å ta over. Lenger utpå sommeren er det - til Joys store glede - flust av markjordbær øverst i bakken og lenger ned er det grasset som regjerer. Min kunnskap om blomsterenger tilsier at de ikke må ha alt for gode vekstvilkår, for da vil ikke blomstene klare å hevde seg over grasset. Jeg forsøker derfor med en gradvis utarming i form av raking nå på våren og et par runder med "slått" i løpet av sommeren. Så får vi se hva det blir til.
Både Victor, Chari og Joy er flinke til å aktivere seg selv når vi er ute i hagen, mens Mike tar livet mer med ro.

Ellers var det en deilig frisk luft ute i kveld (det regnet litt i natt). Masse fuglesang var det også, men fuglene hadde god konkurranse fra diverse traktorer. Jeg tror denne uka vil bli den store våronn-uka for bøndene rundt her. Da skal det pløyes, harves og sås. Det kuliminerer vel på fredag når det er 1. mai, tenker jeg.
Været skifta fort i kveld - fra blågrå himmel med noen få regndråper til lettskyet, blå og sommelig luftig.


1 kommentar:

 1. Herlige bilder og koselig lesing Tone.
  Håper du lader for grand prix festen..Mona og jeg skulle gjerne smakt på den derre gelè greia di igjen he he:-)tar du med den eller?
  Det med at du er sliten..alder`n det vettu...
  Forresten knallfin t-skjorte du har :-)
  Skal på harrytur idag, mulig jeg reiser til systemet og bunkrer litt vin...

  SvarSlett