søndag 8. mars 2009

Hvor blir'e a vårn, a?

Jeg har egentlig bestemt meg for at jeg ikke skal klage på været, men det har holdt hardt denne helga. Her hos meg har det sludda helt fram til i ettermiddag. Heldigvis har det vært rimelig mildt, så i hvert fall i dag har det ikke blitt så mye ut av det. I går var det imidlertid skikkelig kladdeføre for hundene, så de måtte i dusjen både nå og da etter å ha vært ute.

Trøsten får være at det har vært værre andre steder. Jeg har vært en tur til Asker i dag og der lava det ned med tung snø. På veien hjem tok jeg turen oppom Tranby og der var det virkelig MASSE snø. Svogeren min hadde måkt taket på huset i dag. Det er et 2 etasjes hus med pyramideformet tak og nå forsvant det nesten i snø. Planen var også å møte Øyvind med Hebbe og Diesel for å sosialisere de og Victor litt. Hebbe og Diesel skal være her i påsken, og det hadde vært greit å la gutta bli litt kjent på forhånd. Med den tunge snøen som var kommet på Tranby var ikke jeg så veldig lysten på å ta hundene ut av bilen. Det hadde blitt skrekkelig mye vann inne i bilen på vei hjem igjen. Jeg tror ikke Øyvind heller hadde mye i mot de endrede planene. Jeg kjørte nesten helt hjem og gikk tur på andre sia av Vestfossen. Fordi snøen var våtere her kunne jeg gjennomføre turen nesten uten snøklumper på bikkjene.

Vel hjemme titta jammen sola fram mellom skylaget også, så jeg fikk tatt et lite stemningsbilde av solnedgangen:


Solnedgangen sett fra terrassen.

Hovedhensikten med utflukten i dag var å besøke Exxi - Joy's valp fra i høst som bor hos forvert Bibbi i Asker. Siden vi ikke ville nappe henne ned midt på vinteren har hun blitt temmlig langpelsa og nå var det absolutt på tide å ordne litt opp. Frøkena synes ikke dette med napping er det morsomste hun har vært med på, men hun var rimelig samarbeidsvillig.


Exxi før napping.

Det var ikke planen å nappe ned hele hunden i dag. Jeg synes det er litt vel tøft for en ung hund og mine hender holder heller ikke så lenge. Vi tok en god del nå, og så skal Bibbi ta turen hit neste helg slik at vi kan ta resten. Selv om vi holdt på både lenge og vel, ser det nesten ikke ut som om vi har tatt noe:


Exxi etter dagens nappeøkt - fortsatt nok å ta av her.

Exxi er forøvrig en meget trivelig ung dame. Hun er glad og lykkelig og Bibbi sier at hun ikke er redd for noe og at hun absolutt vil hilse på alle hun møter, både mennesker og hunder. Etter nappinga hentet jeg inn Joy og da måtte Exxi roe seg litt ned. Joy er rimelig kontant i meldinga dersom hun mener at slike unghunder blir litt for frekke. Exxi havna på rygg et par ganger, men lærte seg fort tilstrekkelig respekt for mamma Joy uten på noen måte å bli redd. Joy er i det hele tatt flink med det der - hun "tar" tøffingene, men er riktig vennlig og imøtekommende ovenfor de litt mykere typene.

Forrige uke skofta jeg agilitytreninga, men denne uka har jeg vært flink og reist på trening både mandag og onsdag. Etter treninga har vi også pakka banen på hengeren, for nå er det slutt på treninga i drivhuset. I Drammen blir det ikke mer trening før snøen har gått nå, så jeg regner med en pause fram til etter påske. Jeg skal på et kurs med Victor i Kongsberg siste helg i mars, og kan sikkert også slenge meg med på en kveldstrening eller to der, dersom jeg får abstinenssymptomer. Kongsberg trener i et ridehus som ligger ut mot Hvittingfoss, så med 40 min reisevei kommer jeg neppe til å bli å finne der på alle treningene.


Spesielt Victor har aldri likt seg i drivhuset vi har trent i, så vi trenger litt miljøforandring. Jeg håper vi finner tilbake til gamle takter når vi kommer utendørs igjen. Chari glimta til med å gå riktig så bra på den siste treninga, så hun er i rute.


Foreløpig er det ikke så mye arbeid med agility og LP-stevnet i slutten av april, heller, så jeg får litt ledig tid framover. Planen er litt "opprydding" både på egen hjemmeside og på schnauzerportalen. Bl a skal E-kullets side på plass nå. Den er halvferdig, så det står egentlig bare igjen å laste opp bilder og å få den publisert.


Dessuten har jeg starta på fotokurs. Eller FOTOSKOLEN, som det faktisk heter. Det er ikke et kurs der jeg må møte opp f eks en gang pr uke, men et reint web-basert kurs. Når jeg har kjøpt pakka har jeg tilgang på det et år og jeg kan faktisk også ta eksamen til slutt hvis jeg ønsker det. Jeg har ingen planer om å bli "profesjonell", men syntes at jeg trengte litt mer enn bruksanvisningen for å lære mitt nye kamera ordentlig å kjenne. Planen er at jeg skal jobbe litt intensivt med dette nå fram til påske, så får vi se om ikke bildene etter hvert blir litt bedre.


Første kapittel handler mest om å gjøre seg kjent med kameraet og å forstå begreper som dybdeskarphet, blender, ISO osv. For meg som hittil bare har brukt helt enkle, automatiske kameraer er det en del å sette seg inn i. Etter hvert får jeg nok noen praktiske oppgaver også, men jeg kunne jo ikke dy meg for å teste ut litt helt på egen hånd. Jeg "oppdaga" bl a en +/- knapp for justering av lysstyrken. Den måtte prøves med Mike som litt forundra fotomodell (han lå og sov rett ved stolen min):

Her har jeg bare brukt Auto-funksjonen

Her er det korrigert med 1 +

...og her med 2+.

Jeg synes vel at bilde 2 er det beste. Jeg synes det har blitt mange mørke bilder hittil, så nå har jeg altså lært 1 måte å bedre dette på. Men jeg kunne jo flytta ledninga til PC'en som henger ned rett foran hovedmotivet, da.

2 kommentarer:

  1. godt vi får en profesjonell fotograf i gjengen:-)))

    Lisemette

    SvarSlett
  2. Vi må få planlagt en ny tur med de svarte!! helgen som kommer er jeg opptatt i Vikersund(oppe i lufta)...men ukedagene går likeså bra for meg. Jeg kan sette meg i bilen opp mot de områdene du bruker også...bare ring meg!!
    Ellers er det som Farmenfruen sier at det blir godt med noen med litt mer expertise når det gjelder fotografering!! og ja, vi har MYE snø her nå!!

    SvarSlett