søndag 1. februar 2009

Norsk Schnauzer Bouvierklubb - utstilling.

Så var det litt utstilling igjen, da - dobbeltutstilling på Expo Rama, Hellerudsletta. Denne gangen skulle både Chari og Victor i ilden. For en gangs skyld hadde vi forholdsvis seint frammøte, så jeg kunne slappe av med vask og føn i fred og ro før avreise.

Victor og jeg i ringen

Jeg er godt fornøyd med resultatene i helga. 1 cert, 2 ck og en flat rød ble resultatet. Her er detaljene:

NSBK, avd Oslo og Akershus (lørdag).

Dommer: Christine Rossier

Victory Dreams z Sardanu - Victor: 1. kval, 1. konk, CK, Cert, 2. BHK.

Chardonnay von Dunkel - Chari: 1. kval, 3. konk, CK.

NSBK (søndag):

Dommer: Ilona Onstenk-Schenk

Victory Dreams z Sardanu - Victor: 1. kval, 1. konk, CK, 4. BHK

Chardonnay von Dunkel - Chari: 1. kval, 3. konk

Victor i utstillingstrim.
Jeg er selvfølgelig mest fornøyd med resultatene på lørdag. Victors første cert er "i boks" og det er fint. Han oppførte seg også meget fint i ringen, så alt var bare fryd og gammen. Morsomt er det også at Christine Rossier var dommer da Joy fikk sitt første cert - jeg tar det som et godt tegn.
I dag var ikke Victor like veltilpasset i ringen. Han er veldig var for metalliske lyder etter sykkelkollisjonen tidlig i høst og jeg tror det var noe som skremte han før vi gikk i ringen. Halen hang ned og han var ikke fornøyd. Jeg jobba iherdig for å få han til å slappe av, og syntes at han kom seg etter hvert.
Chari lar seg ikke duppere så lett og i dag var hun i overkant fornøyd med livet. Det resulterer i noen galoppsteg og det å stå stille er heller ikke noe hun skal gjøre så lenge av gangen. Men Chari er Chari, og selv om hun ikke nådde helt opp i helga er jeg godt fornøyd med henne også.
I går fikk vi besøk av en av Joy's valper ringside. Valpene er nå snart 5 mnd gamle og Cæsar har blitt en riktig stor og fin gutt (han trenger ikke å bli så veldig mye større nå, egentlig). Cæsar har vært litt forsiktig ovenfor andre hunder, så for han ble besøket i hallen litt av en sosial trening. Og han takla "utfordringene" svært så bra. Blandt annet hilste han på en "Nuffe":
En aldri så liten størrelsesforskjell: Cæsar møter "Nuffe".
Cæsar fikk også stelt pelsen sin litt. Truls og Silje har vært flinke med fjerning av underull, så til tross for at han begynner å bli forholdsvis langpelsa, så han ikke så ille ut. Når det bare blir litt varmere i været skal pelsen nappes vekk - inntil det skjer får han være litt "hippie".
I dag kom Exxi og Bibbi på besøk i hallen. Bibbi er Exxi's forvert og hun skryter sånn av den unge damen at det er en fryd. Og der broren Cæsar var litt forsiktig og avventende var Exxi rett på sak og "hei på deg". Til gjengjeld var hun ikke så flink til å stå stille når pelsen skulle stelles da, men også hun fikk en oppgradering. Heldigvis måtte hun også følge med på det som skjedde runt omkring - blandt annet strakk hun veldig hals når Grand Danois'ene var i sving i naboringen. Da var det mulig å få klippet det som trengtes.
Av andre gode resulteter i "gjengen" kan nevnes at Siv's Uno (Getweiler's A Million Dollar Baby - svart/sølv) ble BIR begge dager. Av helt naturlige årsaker var det Lisemette som handlet Uno i ringen: Siv fødte nemlig sitt første barn på lørdag: GRATULERER (både med barnet og 2 x BIR)!
Nå er det et par uker til neste utstilling. Når en stiller schnauzer må man ta med seg det som er av utstillinger mens hunden har pels og så får man ei lengre pause der pelsen ikke er i utstillingskondisjon. Den "økta" vi er inne i nå avsluttes på Bø. Der skal også Joy i ilden, har jeg tenkt. Og agility blir det også på den dagen det ikke er utstilling for oss.
For øvrig følger vi opp det vi kan av agilitytrening, men i det siste har temperaturen ligget på 8 - 10 kalde grader og det er litt for mye av det gode, synes jeg. Ikke for å trene i seg selv, men oppstallinga mellomtreningsøktene er problematisk når det er noen flere kuldegrader. Så vi går og håper på mildvær.1 kommentar: