søndag 6. februar 2011

Valper i vente og Mia på utstilling.

Først og fremst: Exxi var på ultralyd på mandag og der er valper på gang! Bibbi har rapportert om noen "tegn" så jeg var rimelig sikker, men godt å få det konstantert. Veterinæren var ikke veldig rutinert i telling, men jeg mener jeg så 3 stk i et og samme bilde. Som regel klarer man ikke å få alle inn i samme bilde, så med 3 stk på en gang tyder det på at det ikke blir et veldig lite kull. Jeg pleier å gange med 2, trekke fra 1 og legge til 1. Derfor er "stalltipset" at det kommer 5 - 7 valper. Jeg synes "idealkullet" er 5 valper, men vi tar i mot det vi får.

Denne helga har Mia og jeg vært på utstilling både i går og i dag. I går var det Schnauzerklubben som arrangerte - i dag har var Lhasa Apso klubben arrangør. Begge dagene har vi vært på Exporama på Hellerudsletta.

I går var vi litt misfornøyde, siden vi fikk blå sløyfe. Før nyttår betydde det 2. premie, men nå er premiesystemet lagt om, så blå sløyfe står for "Very Good". Har jeg skjønt det rett, så ligger den "nye blå" litt mellom den gamle rød og blå. Litt uerfaren med dette her, men det gjorde ihvertfall resultatet litt mer forståelig. Og det var en særdeles streng dommer - det var ingen av de stilte hundene som fikk CK og det ble altså heller ikke kåret noen BIR/BIM eller delt ut noen cert i rasen. Dommer var Jochen Eberhardt fra Tyskland.

Mia på bordet for dommer Kornelija Butrimova.

I dag gikk det absolutt bedre både med Mia og med de andre svarte bartisene. Mia var eneste hund i juniorklassen, så der hadde vi ingen konkurranse. For første gang fikk hun premiegraden Excellent og også den fine rosa sløyfa (CK kvalitet). Da fikk hun lov å delta i Beste Tispe klasse og jammen havnet hun ikke som 2. beste tispe. Når vinneren var fjorårets nordiske juniorvinner, så var det ikke en dårlig hund vi tapte for heller.


I farta!

Vinneren, Trestikka's In Love To A Queen , ble til slutt BIR og Super Play's Vida Loca ble BIM. Gratulerer både til Tone og Vidar!

På utstillingen fikk vi også besøk av Esther og Meeko - en av Charis valper. De har planer om litt utstilling etter hvert og da var det greit med litt miljøtrening på forhånd. Det er alltid hyggelig med sånne besøk når vi er på utstillinger.

Her hjemme har det endelig blitt litt mer levelig utendørs. I det hele tatt har vi hatt en fin periode nå da det ikke har vært så kaldt, men som det samtidig har vært fint vær. Hundene kan kose seg mer ute og vi har dagslys på ettermiddagsturen.


Interessante lukter - en mus under snøen, kanskje?


Joy i farta!

Mildere vær har også medført at vi har trent litt agility igjen. Da jeg kjørte inn på parkeringsplassen ved drivhuset der vi trener holdt mine trommehinner på å gå føyka. Hundene - med Joy som 1. sopran - hylte!!! Det var tydelig at de savnet treninga. På onsdag fungerte også Victor bedre, så da ble vi litt optimister igjen. Nå var han riktignok aleine i hallen, men likevel. Vi får bringe forstyrrelsene litt gradvis inn, så skal vi se om vi får løst opp i problemene.

Ellers har jeg så smått starta en liten oppussing her. Jeg malte veggene i gangen for en tid tilbake, men ble aldri helt fornøyd med fargevalget (en litt kald grå). Nå har jeg malt trappeoppgangen i en mer brun/beige farge og skal legge på et nytt strøk oppe i gangen også, men da i en lysere tone. Men når veggene blir nymalte ser jeg alt det andre jeg burde gjort. Trappa, gulvbelegget, dørene, nye lamper osv Jeg har allerede bedt om et pristilbud fra en trappefornyer, så kanskje det blir neste steg. Uansett har jeg litt ledig tid nå fram til valpene kommer, så jeg gjør det jeg rekker og så får resten stå igjen til seinere.

Solnedgang tidlig i februar (sett fra hagen).

2 kommentarer:

 1. Heisann
  Gratulerer med både drektig tispe og bra resultat på utstillinga i helga!
  Sees vi i Bø, eller?
  Hilsen fra Eli

  SvarSlett
 2. Heisan! Har titta litt rundt - fine dverger du har:)
  Hilsen Anneli og Barte-Marte

  SvarSlett