søndag 20. februar 2011

Nedtellinga har begynt.....

Nå er det bare drøyt 2 uker igjen til Exxi sin termin 8. mars. Følger hun mønsteret til sin mor og halvsøster, føder hun også en dag eller to før terminen. Avtalen er at hun blir hos Bibbi fram til fredag ettermiddag. Skulle hun vise tegn på fødsel før det har vi en "plan B", men jeg regner ikke med å få bruk for den.


Når Exxi kommer til meg skal jeg ha "valperommet" klart. Jeg pleier å ha fødsel og spevalp-perioden inne på gjesterommet. Der står valpekassa rett nedenfor senga og jeg kommer til å sove der med Exxi fra og med at hun kommer hjem hit. Da får Exxi roet seg i valpekassa og jeg har full kontroll.


I går var jeg en tur hos Exxi i Asker på "svangerskapskontroll". Hun har virkelig begynt å legge seg ut nå, og magen står som et trommeskinn. Jeg klipte henne litt i beinhåra og under buken slik at det blir litt mer praktisk når valpene kommer.Magen vokser og puppene strutter på den vordene mor.


Selv om Exxi begynner å bli stor og tung, var hun i sitt sedvanlige gode humør og ønsket meg fornøy velkommen. Hun er også veldig kosete, sier Bibbi og spesielt liker hun å bli strøket over den svulmende magen. Det er jo bare bra, for det sies at valpene blir ekstra harmoniske og kosete når mammaen strykes over magen.


Selv om hun er litt baktung kan hun fortsatt danse litt på to bein.Exxi i snøen.


I dag har jeg vært på NKK's utstilling på Bø. Mia ble stilt i utstillingsringen og Joy har startet i agility.


Mia fikk Excellent av dommer Børge Espeland og ble nr 2 av 2 junior tisper. Joy gikk begge sine løp uten banefeil, men spesielt i agilityklassen pådro hun seg noen flere tidsfeil enn det godt er. Der havna vi et stykke ned på resultatlista. I hopp-klassen gikk det litt kjappere og der endte vi på 3. plass.


Selv om resultatene ikke var helt på topp koste vi oss på utstillingen sammen med gode venner. Gratulerer til Lisemette som ble BIR med vakre svart/sølv tispe Juni.

Nå har jeg ikke meldt på flere utstillinger eller agilitykonkurranser framover - nå skal valpene få hovedfokus. Drammens brukshundklubb har sitt store, årlige stevne helga etter at valpene blir født, og vanligvis har jeg organisert påmeldinger og resultatrapporteringer der. Den jobben må gjøres av andre i år, og på tirsdag skal vi kjøre en liten opplæringsøkt på DogArra og Agipro - programmene vi bruker på stevnet. I moren skal jeg dømme et prøveløp for klubben. Hensikten med prøveløpet er at banemannskapene skal få trening i sin jobb, så der er selve gjennomføringen viktigere enn baner og resultater.


Ellers skrider mitt lille oppussingsprosjekt langsomt framover. Nå er det bare maling av dør- og vinduskarmer som gjenstår av det jeg har tenkt å gjøre før valpene kommer. Jeg har også innhenta et tilbud på renovering av trappa mi, men lurer fortsatt på hva jeg skal gjøre med gulvbelegget oppe og dørene der. Ny belysning er det også behov for. Vel, det får utstå til etter valpeperioden.

Solnedgang 19. februar - ca kl 17.15. Knuten sees mot horisonten litt til høyre i bildet og nedenfor den skjemmes idyllen litt av vår versjon av "monstermaster".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar