tirsdag 27. april 2010

Valpene reiser og Hundefestivalen er i boks.

Litt treg med oppdateringen denne gangen, men det har gått rimelig fort i svingene her en stund nå. Både valpelevering og Hundefestivalen krever sitt.


To av valpene, Meeko og Tina (tispe med hvitt merke på hodet), reiste sin vei på henholdsvis fredag og lørdag. Begge to ser ut til å finne seg godt til rette i sine nye hjem og flyttinga har så langt gått bare bra. Det eneste skåret i gleden er at Tina har fått et tilbakefall med hensyn til urinveisinfeksjonen. Hun starter på en ny og litt kraftigere kur i dag og vi krysser fingrene for at hun nå blir 100% frisk.


Før valpene reiste var vi til den ordinære veterinærkontrollen. Der ble det både befølt, lyttet, strukket, tøyd og bøyd - jeg kan ikke huske at tidligere veterinærer har vært like nøye. Men jeg liker at veterinærkontrollen er grundig - hvis det skulle være noe der er det best for alle parter at det blir oppdaget tidlig. Alle valpene kom imidlertid igjennom kontrollen uten anmerkninger og valpene ble chip-merket og fikk parvo-vaksine. Lille Tina fikk også sjekket en urinprøve og verdiene på prøven var riktig gode. Det var hennes siste dag på penicillin, men så har altså infeksjonen blusset opp igjen etter avsluttet kur.


Å ta urinprøve av en liten valp er et kapittel for seg. Jeg leita litt etter et egnet "redskap" til å samle opp urinen i og fant etter en gjennomgang av skuffer og skap at en vanlig kjøkkenøse kunne gjøre nytten. Og det var faktisk ganske praktisk. Øsa var akkurat passe stor til at den gikk inn mellom bakbeina på Tina når hun huket seg ned og øsas håndtak gjorde at jeg ikke trengte å bøye meg helt ned over hunden (noe som jo kunne virket forstyrrende på valpen og dens ærend).


Flamingo von Dunkel - Tina - var førstemann til å forlate redet.Tina: Et lite slikk!Forget Me Not von Dunkel - Meeko - reiste på lørdag.


Meeko ser seg rundt.


Nå har vi hatt noen dager med bare 2 valper i stua. Det er i grunn ikke så veldig stor forskjell på å ha 2 valper og å ha 4 - det eneste er når vi skal ut og inn. Med 4 stk må jeg bære ut/inn i to runder, mens med bare 2 klarer jeg det fint i en runde. De voksne hundene synes nok også at det er greiere med bare 2 og både Joy og Chari har noen fine runder med leiking med valpene. Mia har jo leika med alle 4 "hele tia" og Victor fortsetter sine forsøk med oppdragelse.

Neste valp som reiser ut i verden er Tinka. Hun forlater oss i morgen, men skal bare reise til Drammen. I det hele tatt er det ingen av valpene som reiser veldig langt - de holder seg i aksen Oslo - Drammen. Tinka flytter til samme nabolag som min tidligere hund Lulu. Lulu er en mild og avbalansert dame, så hun kommer sikkert til å ta godt i mot sin nye barte-nabo.


Freesia von Dunkel - Tinka - er klar til å flytte fra oss.Hei, Drammen, nå kommer jeg snart!


Lille Tessie blir værende her fram til etter 17. mai. Når hun blir eneste valp vil jeg så smått rigge ned valpebingen og sette vekk valpekassa. Jeg ser det litt an om hun fortsatt skal sove i stua sammen med Chari eller om hun skal flytte ned i hunderommet sammen med de andre. Jeg tror Mia får løpetid med det aller første også, så da må jo hun og Victor skilles fra hverandre.


Flowerpower von Dunkel - Tessie


Bildene her er tatt i forbindelse med litt pelsstell på valpene. Spesielt de 2 som skulle reise måtte jo få en liten puss. Tessie var nok den som fikk minst oppmerksomhet i tid, men til gjengjeld måtte vi bare le av henne når hun var på bordet. Hun hoppa og spratt rundt og det var ikke helt lett å få tatt bilder av henne (noe bildene også bærer preg av). På et tidspunkt var hun i ferd med å hoppe ned av bordet også, men da fikk heldigvis Sonja (som var kalt inn for hjelp og bistand) tak på henne.


Hundefangeren Sonja i aksjon- Tessie prøvde på et lite svalestup ned fra bordet.


Valpenavn på T er vist inn i år, for den observante leser vil ha oppdaget at de 3 jentene her helt tilfeldig har fått navnene Tina, Tinka og Tessie. Det er en viss fare for at jeg kommer til å blande litt sammen, men det får stå sin prøve. Og det er altså de nye eierene som har bestemt navnene - jeg har ikke hatt en finger med i spillet her (kunne jo mistenkes for det siden jeg selv har T-navn).


Mitt andre hovedprosjekt om dagen har vært Drammen hundefestival. Jeg har hatt ansvar for alle påmeldinger og også oppfølging av stevnet på resultatfronten både under og etter stevnet. Det hele gikk relativt greit av stabelen, men helt uten uregelmessigheter underveis har det ikke vært. Midt på dagen på fredag fikk jeg f eks beskjed om at alle katalognumrene i agility for søndagen var forskjøvet med en eller to plasser i forhold til det vi hadde sendt ut. Det ville gi alt for store feilmuligheter å la det være slik, så jeg så for meg noen timers arbeid med manuell oppretting. Jeg fant imidlertid ut at jeg skulle prøve å legge inn alt på nytt en gang til og "rekvirerte" nye datafiler fra DogArra der påmeldingene var registrert. Jeg veit ikke hva som hadde skjedd i første runde, men nå når jeg gjorde jobben på nytt la det hele seg pent og pyntelig med riktige katalognumre inn i Agiopro der resultatene bearbeides. I steden for mange timers arbeid tok det meg nå 45 minutter og kl 23.15 på fredag kveld var alt klart. Ved ankomst til stevneplassen på lørdag viste det seg å være noe kluss med innkallingstidene i LP, men også det ble løst på stedet. Resten gikk på skinner.


Nå gjenstår resultatrapportering og stevneregnskap. Jeg fikk registrert hele lørdagen på mandag ettermiddag/kveld, så nå har jeg senket skuldrene litt. Jeg har to uker på meg etter stevnet, så da trenger jeg ikke stresse.


På søndag startet jeg også med egne hunder, dvs Joy og Victor. Jeg gikk 3 løp med hver hund og kom igjennom hver gang. Joy var i storform og gikk som ei klokke i alle sine løp. Resultatmessig ble vi slått på tid og fikk en 6. plass i hopp og en 3. plass i AG, men jeg er likevel godt fornøyd.


Jeg var veldig spent på Victor, for han skulle også gå AG (der vippa er et av hindrene) denne dagen. Han kom seg igjennom hoppklassen i bra driv, men med noen feil (en vegring og et riv?). I AG starta vi bra med et par hopp-hindre og en høyre slalåm. Slalåmen sto skrått ut mot ringbåndet og akkurat der står det selvfølgelig en lapphund nesten innunder båndet. Victor stoppa opp i slalåmen og fokuserte på den andre hunden. Jeg måtte helt ned og inn til han for å få kontakt igjen og få han med meg videre. Hinderet etter slalåmen var vippa og siden både Victor og jeg kom litt ut av det ved hendelsen i slalåmen, så ble oppgangen på vippa litt vel rask og vippa slo i bakken under Victor. Etter det fullførte han i bra tempo, men jeg frykta at vippe-opplevelsen hadde "satt seg". Heldigvis fikk jeg til litt "tjuv-trening" på vippa i naboringen etter at øvelsene var avslutta der. Victor skulle jo også starte på lag for DBHK og da fikk vi vippe i banen igjen. Denne gangen tok jeg det veldig med ro opp på vippa og Victor gikk den heldigvis. Riktignok ikke veldig rask og "trygg", men han gjorde jobben. Jeg tar det som et tegn på at vi er i ferd med å legge vippeproblemene bak oss.


Jeg hadde altså 2 av 4 hunder på laget, og da var det ekstra moro at vi fikk kvittert med en 2. plass for lag.

Resten av denne uka går med til levering av Tinka, teoriinnledning på introduksjonskurs i agility på fredag kveld og AG-stevne i Moss på lørdag. Søndagen blir utnytta alt etter vær og føreforhold. Er været bra blir det nok endelig tid til å rufse opp litt i hagen og dårlig vær vil bety at etterarbeidet med Hundefestivalen kommer i boks. Innimellom dette bør jeg få tatt meg av litt høyst nødvendig pelsstell på egne hunder og i grunn kunne hele huset trenge en nedvasking. Kommer tid kommer råd! Chari har forresten gjennomgått en "extreem makeover" etter valpeperioden. Hun er nappet helt ned og i går fikk hun et bad med ditto klipping av hode, beinhår og akterspeil. Ikke til å kjenne igjen.

1 kommentar:

  1. Flotte små valper det!! Lene vil gjerne ha en til, men det må bli først når vi flytter på landet og ungene har flyttet ut!!

    SvarSlett