mandag 5. april 2010

6 uker nå og hverdagen står for døra igjen.

Da synger det på siste verset med påsken. Dette er ikke akkurat påsken jeg vil huske for det strålende været, men noen solstråler har man da sett antydning til. Med valper i huset og administrasjon av påmeldinger til DBHK's stevne siste helga i april er det kanskje like greit at det ikke har vært alt for bra ute-vær. Burde ha fått gjort mer inne også, men det er nå en annen sak.


Jada, det er solskinn som lyser opp himmelen der mellom trærne.


Det har vært mye besøk her i påsken, og det har vært veldig hyggelig. Og nyttig også - i denne perioden er det viktig at valpene treffer mange mennesker. Det er vel egentlig bare langfredag vi ikke hadde gjester, men ellers har det vært både 1 og 2 puljer med besøk her. Spesielt fint er det at det har vært en del barn innom - da blir det både valpekos og litt annen leik.Sara koser med valpene - tantebarn er gode å ha når valper skal sosialiseres.
Valpene har tatt ei pause og da blir leiken litt villere. Sara og Sofia på vippeputa. Mia vil gjerne være med hun også.

Til tross for ikke alt for bra vær har valpene fått mange turer ut disse dagene. Heldigvis har det ikke regna så mye, og da går det helt fint å være litt ute. Valpene setter virkelig pris på å komme ut og de er i full gang med å utforske utearealene. De er også flinke til å gjøre fra seg når de kommer ut, så det blir et bra grunnlag for reinslighetstreninga.


Valpene i fri utfoldelse. Chari overvåker det hele fra trappa og Mia eller Victor kommer i full fart ned bakken.Selv gammel, råtten snø er fin å tisse på.
Det er mye å se på, lukte på, høre på og smake på ute.En liten pust i bakken.

Innendørs er valpene nå ganske mye ute av bingen (de melder klart fra når de vil ut på tokt). De har fått diverse "leiker" de kan holde på med, men de bruker selvfølgelig også mye tid på leik med hverandre og kontakt med de voksne hundene. Leiker er hos meg et litt vidt begrep. "Alt" som kan være spennende og som valpene ikke kan skade seg på får duge som leiker. Sånn sett resirkuleres både pappruller, nylonstrømpebukser (flettet/knyttet sammen til en knute), avlagte sokker og hansker mm som leiker. Det fine med dem er at når de er "utbrukt" så kan de kastes med god samvittighet.


Mia og en av valpene undersøker en vinboks (Nei, Lisemette, jeg tømte ikke boksen i går likevel - denne er fra en opprydding i skapet).


Nå skal vi ganske snart starte 3. etappe (eller blir det 4. ??? - mennesker, innelyder/stuemiljø og uteliv er allerede i full gang) i sosialiserings/miljøtreningsløpet: Vi skal ut på tur! I første omgang blir det bare en helt kort kjøretur med bilen, men etter hvert skal vi dra på noen lengre turer. Jeg håper snøen går snart slik at jeg kan finne steder å slippe valpene løse på for dem nye steder.

1 kommentar:

  1. Tusen takk for at vi fikk komme på besøk og kose med de nydelige valpene... klart de er perfekte når de har så bra foreldre :)

    SvarSlett