søndag 27. oktober 2013

Ut i verden!

Valpene har blitt 8,5 uke gamle. En av dem (Helena von Dunkel) har allerede reist og rapporten fra hennes nye hjem tilsier at hun har slått seg bra til ro så langt. På onsdag reiser nestemann (Hemera) og de andre i uka etterpå.
 
Før førstemann reiste var vi selvfølgelig på den obligatoriske turen til veterinæren. Det gikk som smurt og vetten fant alle valpene sunne og friske. De fikk også parvovaksine og ble chipet. Kun en av dem pep litt når chipen ble satt inn. Veterinæren hadde fått en ny, mye mindre chip og det var tydelig at den var langt mindre smertefull å få lagt inn enn den tidligere utgaven.
 
 
Hemera von Dunkel
 
Harmonia von Dunkel
 
Helena von Dunkel
 
Hermione von Dunkel
 
Herakles von Dunkel
 
 
Det blir Hermione som blir værende i mitt eie. Hun skal til daglig bo hos forvert Stine og vil sannsynligvis få navnet Lykke til daglig bruk.
 
Ellers er valpene aktive og utforskende nå. De sover mindre og har en klar formening om at det å tilbringe mye tid i valpebingen ikke er det de vil. Siden vi har hatt en veldig fin høst værmessig, har de også fått mange turer ut. De er ikke ute så lenge av gangen, det er litt for rått til det. Men de er flinke til å gjøre fra seg ute når de kommer ut i "rett tid". Vi har også vært på flere bilturer og det takler de fint.

 

En dag kom det til og med litt snø......
 
Stua bærer preg av valper i full aktivitet og det spørs om ikke jeg må investere i nytt teppe til jul. Valpene utnytter både fast inventar og utplasserte "innretninger" (f eks skateboardet) som lekeapparater. Og så leker de mye med hverandre selvfølgelig - og med de voksne hundene. Zia har blitt mer aktiv i leiken nå - mamma Gabi lar henne slippe til.
 
Litt turning!
 
Ekstra stas er det når vi har besøk. De møter nye gjester i døra og krabber gjerne opp i fanget. Det kan være en fordel med sko på beina, da. De er veldig glad i sokker/tær.
 
 Sara og Sofia har vært på nytt besøk. Zia er veldig klar på at også hun skal ha litt oppmerksomhet

Legger man seg på gulvet eller i hundesenga får man ta følgende: Da kan det hende man blir bitt litt i øret eller lugget litt. Men den som er med på leken.........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar