søndag 22. september 2013

Store forandringer.....

Nå er valpene 3,5 uke gamle. Med utgangspunkt i en tilværelse som stor sett gikk ut på å spise og å sove, har det skjedd store forandringer i valpekassa. Først åpnet øynene seg, så begynte de å høre lyder og etter hvert kom de seg opp på beina og nå stabber de rundt. Det hender de velter i blant og ute på avisene er det litt glatt, men de er absolutt blitt mer mobile. Et morsomt fenomen i den alderen de er i nå er rygging. Det ser ut som om de har tenkt seg framover, men så er det reversen som slår inn og de rygger! De ser temmelig forvirret ut da og synes nok at dette er en litt underlig verden!
 
Jeg flyttet hele valpekassa fra valperommet og inn på stua på tirsdag. Valpekassa står inne i en liten binge, så de har fortsatt litt begrenset plass. Blir plassen for stor, vil de bare "gå seg bort". Flyttinga gikk veldig greit. Valpene merka vel ikke så mye til forandringen, men Gabi måtte noen turer inn på valperommet for å forsikre seg om at ingen var etterlatt der. I starten fjernet jeg fronten på kassa bare i korte perioder, men siden i går har fronten vært helt borte. De klarer nå fint å komme seg ut og inn av kassa og de finner "hjem" når de har vært en tur ute. Allerede nå ser jeg at de går litt bort når de skal gjøre fra seg, så vi er i full gang med avisskift noen ganger pr dag.
 
 
Zia er ganske så nysgjerrig på disse nye flokkmedlemmene.
 
Flytting av valpekassa har også medført at det er mer kontakt mellom valpene og de andre hundene mine. De hadde fått være med inn på valperommet noen ganger før jeg flyttet kassa, så de var litt forberedt. Gabi har ikke satt særlig pris på at de andre hundene kommer for nære, og spesielt Zia har fått klar beskjed om å ligge lavt i terrenget. Og hun har tatt signalet, så hun nærmer seg valpene svært så forsiktig. Gabi slapper av mer for hver dag som går, så jeg regner med at det går seg til om en dag eller 5.

 Ups! Plutselig var den ene veggen på vår lille tilværelse borte - litt skummelt!
 
Det er fortsatt mye av dagen som går med til soving, men det er også mer og mer aktivitet i kassa. Foreløpig får de bare mat fra Gabi, men de er så runde og gode at det holder lenge. Jeg skal begynne å venne de til fast føde i løpet av uka nå og regner med å være i gang med foring 4 ganger i døgnet seinest ved 5 uker. De har fått sin første markekur og klørne er klippet 3 ganger allerede.
 
 
 Pust i bakken!
 
I løpet av helga har 2 potensielle valpekjøpere vært på besøk og det syntes Gabi var helt greit. Hun hadde ikke noe i mot å vise fram sine søte små. Og så vanket det jo også litt ekstra kos på henne.


Vi leiker!
 
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar