mandag 6. august 2012

Med tak på tilværelsen.....

Dagens overskrift  peker nok mest på sommerens store prosjekt på hjemmefronten: Nytt tak på huset! Men mer om det seinere! Først litt oppdatering om valper:

Både Mia og Chari har startet løpetid. Jeg henter Victor hjem i morgen og Mia på onsdag. Mia startet løpetid noen dager før Chari og vil da sannsynligvis komme i brunst før henne også. Planen er å la Victor og Mia få være sammen i noen tid (under overvåkning) hver dag så lenge løpetia varer eller til føsrte paring er et faktum. Ingen veterinærtester og ingen inseminering denne gangen, altså! Det får bli naturmetoden eller ingenting. Hvis det ikke blir noen paring av Mia, fortsetter jeg på samme måte med Chari, men hvis Mia blir paret får Chari vente til våren igjen. Hvis det ikke blir noen paring/valper denne gangen heller, vil jeg nok sannsynligvis foreta en skikkelig fertilitetsutredning på ihvertfall en av tispene på veterinærhøgskolen, men jeg håper at jeg slipper det.......

Så litt utstilling:

Siden Gabi har fungert så mye bedre utendørs, har jeg forsøkt å få med meg noen utstillinger i sommer. Med på lasset har jeg også hatt Kompis, så på relativt små utstillinger (få påmeldte) har det vært heller hektisk å stille 2 hunder. Men med litt hjelp i "vekslingene", har det gått greit!

Vi starta i Moss 28. juli - i øs pøs regnevær! Da er jeg glad at jeg har hunder som er vant til å være ute i all slags vær! Vi kom oss rundt i ringen i relativt god stil. Og dommeren ( Viva Maria Soleckyj Szpunar) belønnet oss bra for det! Kompis var eneste hannhund og siden dommeren syntes han holdt mål til CK, fikk han Certet også og ble jo "beste hannhund".

Gabi hadde en konkurent, men også der likte dommeren det hun så og tildelte  Gabi CK. Gabi ble beste tispe m/Cert og plutselig skulle jeg altså inn til BIR/BIM bedømming med 2 hunder. Heldigvis fikk jeg litt hjelp til Kompis og etter en kjapp runde var det han som ble BIR i Moss. Jeg venta til gruppefinalen også, men der ble vi uplassert.

 To våte hunder tilbake i teltet etter innsatsen i ringen og med god uttelling i form av fargerike rosetter!


Etter den våte opplevelsen i Moss gjorde jeg en nyttig investering: Viking gummisko! De er som gummistøvler i foten, men uten skaft. Mye lettere å ha på og ikke minst å drasse med seg enn vanlige gummistøvler. De fikk prøvd seg bra i helga! Riktig nok regna det ikke så mye denne gangen, men det var rikelig med vann i grasset. Jeg holdt meg tørr og fin på beina!


En uke etter Moss var det altså klart for Nesbyen 4. pg 5. august. To dager og med base hjemme tilsa en god del bilkjøring. Jeg bruker ca 2 timer hjmme fra meg til Nesbyen, så det blir i meste laget. Samtidig synes jeg det er litt vel mye pes å ta med meg hele hurven på hotell, campinghytte osv.


På lørdag var det Norsk Terrierklubb som var arrangør og dommer var Angel Garach Domech. På Nesbyen var det hele 7 svarte dverger i år, men de var godt fordelt på klassene. Kompis falt ikke i så god smak hos denne dommeren og fikk da "bare" Very Good under kvalitetsbedømmelsen. Gabi fant litt mer nåde for hans blikk og fikk Excellent m/CK. Hun endte som 3. beste tispe.


Dagen etter var det Irsk Ulvehundklubb som var arrangør og dommer på DS var Tino Pehar. Rare greier det der med utstillingsresultater! Hundene er jo omtrent de samme fra den ene dagen til den andre, men resultatene på søndagen ble litt snudd på hodet i forhold til dagen før. Kompis fikk Excellent m/CK. Ble beste hannhund og endte jammen som BIR. Og Gabi? Hun fikk Very Good og takk for i dag!

 I ringen med Kompis! God drive og gode vinkler på både hund og handler her, om jeg skal si det selv!

 Det berømmelige BIR/BIM-bildet! Dagens BIM ble Trestikka's In Love To a Queen!

Ut over disse utstillingene og et par andre utflukter, har jeg stort sett tilbrakt sommeren hjemme. Med håndverkere på taket og med rydding på bakken som "egenandel", har det vært greit å ikke ha for mye på planen. Og med det været vi har hatt i sommer har det ikke vært noen forsakelse (det regner i bøtter og spann ute nå!). Nå er taket nesten helt ferdig og når den siste ryddejobben er gjort kan jeg feire at huset mitt har fått nytt tak som etter alle prognoser skal holde tett i minst 40 år (og da trenger sikkert ikke jeg bekymre meg for neste runde). Det lå svart takstein på huset fra før, men jeg har nå valgt å bytte til rustic rød. Og jeg er veldig godt fornøyd med resultatet! Hadde det ikke vært for dette evindelige regnet, skulle jeg jo vært ute og tatt et bilde av det flotte taket! Her kommer i steden et par bilder fra prosessen underveis:


 Ny "papp" (en form for goretex, er jeg fortalt) er på plass og nye lekter blir lagt på!

Stillasjer på alle kanter!

 Innimellom ryddesjauene, har det blitt litt hagearbeid. I den lille, nyanlagte kjøkkenhagen vokser det godt og jeg nyter daglig grønt fra hagen.

Kjøkkenhagen

Mye regn = mye sopp! Har nesten blitt litt blasert nå etter flere regnfulle sommere på rad. Men sopp skal plukkes, så får jeg heller gi bort det jeg ikke har bruk for selv! Gabi viser forøvrig litt interesse for soppen, så jeg vurderer å begynne så smått med å trene henne i kantarellsøk - kanskje!

Kantarellfangst!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar