fredag 22. april 2011

Påskeferie

Da ble det påskeferie i år også - seint men godt i hvertfall hva været angår så langt.

Med en snøfri hage og fint vær er det bare å nyte livet ute. Valpene er ute mange ganger pr dag (i dag 6 "runder", tror jeg). De er også mer aktive nå og følger etter de andre hundene rundt i hagen. Også innendørs "krever" de å få litt større plass å boltre seg på, så når de er våkne farter de rundt i hele stua. At det betyr at jeg må tørke flekker og/eller vaske gulvene konstant for at det skal se sånn nogenlund skapelig ut, bryr de seg ikke om. Det gjør i grunn ikke jeg heller. Jeg holder ellers unna det verste og "kommanderer" gjester til å beholde skoene på.

På lørdag før palmesøndag hadde jeg besøk av litt familie og det er spesielt kjærkomment både for meg og hundene at det kommer barn på besøk. Og viktig for valpene er det også - de er midt i den viktigste sosialiseringsperioden.

Vi har også vært på en liten kjøretur i bilen og i morgen skal vi på enda en liten "prøvetur". På lørdag går nemlig turen til Kennel Bouvbear i Trøgstad, så da er det greit å ha trent litt på bilkjøring på forhånd. Lisemette skal hjelpe meg litt med å vurdere eksteriøret på de små.

En annen form for tilvenning er dette med pelsstell. I dag har alle valpene blitt klippet litt med maskin i rompa og på kinnene - i morgen står poter og andre detaljer for tur. Det gikk ganske greit å stelle pels på dem. Den som hadde mest bestemte meninger var den lille jenta, men også hun fikk litt pelsstell etter litt overtalelse.

Sara er populær både blandt de vokse hundene og valpene!

Sofia er litt mer forsiktig med valpene i år enn i fjor, men en dvergschnauzervalp skal tåle litt behandling.

Gjensidig tiltrekning!

Valpene krabber gjerne opp på fanget når de får lov.

Etter så mye sosialisering er det lov med en liten hvil!

Kos på fanget!

Victor er populær hos valpene og han gjør sitt beste for å oppdra dem litt. Her har han lagt seg strategisk til med ei leike mellom labbene og valpene kommer for å sjekke hva dette er. Victor brummer advarende til valpen og valpen slikker Victor rundt munnen og sier i fra med hele seg at den er liten og uskyldig. God språktrening for valpene, dette her!

Hva var det for en kvist her oppe da?

Hei på deg!

En skatt er funnet og da er det om å gjøre å komme seg litt vekk fra mulige konkurrenter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar