tirsdag 27. oktober 2009

Agility og diverse!

Overskuddet til blogging er vist ikke det aller beste for tia, men jeg må nå "innpå" av og til likevel.

Litt resulteter - eller heller mangel på sådanne - er det å melde.

Forrige lørdag var det agilitystevne i Tønsberg og jeg var der med "mann (Victor) og mus (Chari og Joy)". Av 5 individuelle løp klarte vi å diske hele 4. Den ene som kom igjennom var Chari, så slik sett var hun dagens beste her fra "stallen".Ventetid i ridehuset - både Joy og jeg er godt innpakka.


Heldigvis slo laget vårt til og kapra 2. plassen. Både Joy og Chari deltok på laget, men Chari diska så det var bare Joy som fikk en aksje i sølvet. Fint med en god avslutning på en litt begredelig innsats.

2.plassen gjorde at vi begynte å lure på om vi var kvalifisert for NM som går av stabelen på Dog4All på Lillestrøm i slutten av november. Nå er laget påmeldt, så får vi se om vi kommer med. Det er kun 4 små lag som får delta i NM, så det kan holde hardt. I tillegg er vi bare 3 kvalifiserte ekvipasjer, så vi har ikke råd til en eneste miss dersom vi får lov å starte.


Inger Esther og Kompis på startstreken.

Selv om konkurransene ikke går så bra om dagen ,synes jeg det går overraskende bra på treningene. I fjor høst og vinter hadde jeg store problemer med at Victor ikke likte seg i flombelysning og dermed ikke var helt med på banen. Vi startet litt på den galeien i høst også, men de siste treningene har gått veldig fint.

Jeg har lagt helt bort å trene på vippa. Nå vil jeg ha han fortrolig og trygg på det meste annet, så får vi etter hvert se om vi skal utfordre skjebnen litt igjen.

Til Joy har jeg tatt i bruk en liten leikesak som også fungerer som oppbevaringsplass for godbiter. Joy veit det er noe godt inne i leika og hun løper fornøyd etter den når jeg kaster. Det betyr at jeg får henne bedre fram og kan belønne spontant foran meg. Bra!

Chari er også med på treninger og til henne å være har hun vært riktig så i farta. Men veldig rask blir hun aldri.

Denne helga har gått med til pelsstell. Exxi kom en tur på lørdagen for å få skrapt litt ull og nappet ned hodet. Hun har fram til nå grodd pels veldig raskt, så jeg hadde allerede slått til og meldt henne på til Dog4All, men jeg tviler på at hun har pels nok til den tid. Før Exxi var helt ferdig kom Bjørg med gode, "gamle" Lulu. Lulu trengte også å få oppgradert pelsen sin og Bjørg og jeg hadde en bytteavtale. Jeg tok Lulus pels og hun tok med seg mine hunder på skogstur. Det var koselig å ha Lulu aleine her. Vi stelte pelsen, men hadde også tid til bare å kose oss litt.


På søndag fikk mine egne hunder en gjennomgang og Chari fikk bl a nappet ned hodet sitt. Hun er i god gang med å gro ny pels, så jeg håper jeg ihvertfall har en hund å stille i slutten av november.


Nå kommer det en travel periode her, for brødrene Hebbe og Diesel som var på en gjestevisitt her i påsken kommer om få dager for å bli her i hele to uker. Jeg håper gutta går rimelig greit sammen denne gangen også. Det er en viss fare for at Joy får løpetid, men Øyvind har ordnet med noen reserve-hundepassere, så da får vi i såfall hoppe over på plan B.


Apropos løpetid - innen nyttår regner jeg mer at både Chari og Joy løper. Jeg har tenkt å forsøke med parallellkjøring av kull der nå, så det blir spennende. Jeg håper igrunn at de begge venter lengst mulig før de begynner å løpe. Det er litt trasig med små valper i vintermånedene da det i såfall kan bli lite uteliv på dem. Men dette er det jentene som bestemmer - jeg må bare henge på.


Jeg driver også og ser meg rundt etter et kull for en ny tispevalp til meg selv. Jeg har helt siden jeg startet oppdrettet hatt en tanke om å ha to separate tispelinjer, men siden jeg stoppet videre avl på Soffi etter 2 kull, gikk det ikke slik. Nå føler jeg at tiden er inne for å ta opp den tanken igjen, men det er sannlig ikke lett å finne noe som har potensiale til å bli en ny "stammor" her. Jeg har det egentlig ikke travelt, men når man først har begynt å leite blir man likevel litt utålmodig. Jeg følger med så godt jeg kan både her hjemme og i det store utland. For å unngå problemer ønsker jeg imidlertid å kunne få en ny hund hjem som valp, så da utelukker jeg noen land. Jeg har sendt ut noen "følere", men det er enda ikke noe som er konkretisert.
Det er vel denne berømmelige tålmodigheten man skal smøre seg med, da.....


Ellers nærmer det seg ferieturen min til Tyrkia og det skal bli deilig!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar