søndag 13. september 2009

E-kullet 1 år gamle!

På torsdag var valpene fra E-kullet 1 år gamle. GRATULERER med dagen, alle sammen. Året har jammen gått fort, og siden det ikke har kommet noen nye valper her i kennelen i løpet av året er det liksom fortsatt disse 7 som er grom-valpene.

I anledning dagen har jeg fått en hilsen fra Nero. Vanligvis bor han i Oslo, men akkurat nå er han jammen på ferie i Spania! Det er ikke dårlig å feire bursdagen på syden-tur!

Nero trenger tydligvis litt nedkjøling i varmen i Spania.
Mike har jeg også fått hilsen fra i dag og han har det fortsatt toppers i sin nye familie.

Mike poserer med ny sele.
Nå i helga har jeg deltatt på agilitykurs i DBHK. I går var det Victor sin tur og i dag var det lagt opp til klasse 2/3-trening, så da var det Joy som måtte i ringen.

Når man deltar slik på kurs får man alltid noen innspill på hva man kan/bør jobbe videre med. Noe kommer som innspill fra instruktørene, andre ting finner jeg ut av selv. Her er noen av mine utfordringer:

Victor: Belønne vendinger, gjøre Victor selvstendig i slalåm og trene høyre slalåm, trene startprosedyre. Men kanskje aller viktigst: Gjøre han trygg og sørge for at han koser seg på banen.
Joy: Belønne fart og framdrift, belø
nne oppsøk av hindere (selv om det blir feil), passe på at ikke handa mi virker som en brems.

I går hadde jeg kamera med, men glemte å ta bilder. I dag ville jeg ta bilder, men hadde glemt kamera. Sukk!

På fredag tok jeg imidlertid med meg kamera på ettermiddagsturen vår. Jeg har klaget før over at vår faste turvei er ødelagt av store skogsbilmaskiner og tenkte at det ville jeg dokumentere (jeg har ingen ideer om å gjøre noe mer enn å legge ut noen bilder her, altså).

Min beste turløype følger skogsbilveien oppover i skauen og den strekningen er fortsatt gangbar (og kjørbar). Men nordmenn på tur skal jo helst "gå rundt" og ikke fram og tilbake samme strekningen. Så derfor pleier jeg å følge en traktorvei nedover igjen. Den går et stykke sammen med en nedlagt lysløype og der de skiller lag igjen følger jeg lysløypa bort til skogsbilveien. Nå som åkrene er tresket kan jeg også gå rett ned over jordene dersom jeg ønsker litt variasjon.

Skogsbilveien krysser en bekk flere steder.

Det er altså traktorveien og deler av lysløypa som er rasert. Det kunne vært en riktig fin vei, med utsikt motVestfossen flere steder. Men man rekker liksom ikke å nyte utsikten når man må passe på hvert eneste skritt man tar for å unngå gørme og vann som står i hjulsporene.

Idyllen er en smule skjemmet.

Jeg har fortsatt et vist håp om at bonden som eier denne veien skal sette den i stand igjen. Før skogsbilmaskinene satte inn møtte jeg han nemlig flere ganger her med 4-hjuling. Jeg tror at han også har problemer med å komme fram nå - 4-hjulingen er jo mye smalere mellom hjulene enn det skogsbilmaskinene er og hjulsporene er flere steder over en halv meter dype. Nå er kornet treska, så da kan jeg jo håpe at de har tid til å reparere veien før frosten kommer.Ikke lett å komme seg fram her.
Ca 50 m av den nedlagte lysløypa er uskada. Litt igjengrodd, men langt å foretrekke framfor hjulsporene i resten av løypa.


Hundene nyter også utsikten - det gikk nemlig kalver på beite rett ned i bakken.


Mens vi fortsatt var på skogsbilveien fikk jeg øye på skapningen nedenunder. Det er jo ikke så lett å se på bildet, men larva er temmelig stor. 7 - 8 cm og fingertykk. Ikke aner jeg hva dette blir til når larvestadiet er avslutta, men fasinerende er den. Kanskje dette er forstadiet til øyenstikkeren jeg hadde besøk av i august? Larva lå utsatt til i veien, så jeg hjalp den inn i veikanten.


Larve i veien.

I løpet av uka har jeg høsta det meste av Eiker-plommene. Noe er lagt rett i fryseren, men noe er også videre bearbeida. Plommelikør, plommechutney og plommekake har blitt produsert i løpet av uka. Skjønt likøren er jo ikke ferdig, da. Det blir den først til jul.

Chari med en del av plomme-høsten. Kanskje det blir en smaksprøve?Her blir det plommelikør.

Det er ikke bare i hagen det har vært rikelig med avling denne sommeren. I går tok jeg en sopptur etter agilitykurset og for 3. gang denne sesongen kunne jeg bære hjem en helt full kurv. Fangsten besto av både vanlig kantarell, gul trompetkantarell, traktkantarell og svart trompetsopp. Jeg var egentlig på tur i et av mine kjente turterreng, men valgte en litt annen løype enn den jeg vanligvis bruker. Det ga uttelling.

Også andre vekster bærer frukt i år. I bakken ovenfor oppkjørselen min er det rikelig med hasselbusker og jeg har rett som det er sett ekorn i travel trafikk med årets nøtter. Også eika bærer nøtter i år, men så bor jeg jo i Eiker-bygda også, da. Selv om navnet vistnok ikke har noe med treet eik å gjøre - det skal være "aker" som er grunnlaget for navnet.


Eikenøtt!
I neste uke blir det livat her. På torsdag kommer Exxi og skal være her nesten en uke og på lørdag kommer Cæsar for å være fram til tirsdag. Exxi skal nappes ned i løpet av de dagene hun er her og det er også på tide å starte på høst-nappinga av de andre hundene. Chari er først ut og så følger Victor etter.

2 kommentarer:

 1. Hei du!
  Takk for titten hos oss.
  Skjer ikke så mye på hundefronten her, vi tar livet med ro i år:).
  Den nye lå litt lenger ned på siden.
  For en tur vei du har, hundene forsvinner jo nesten der. Og flott sopp fangst skjønner jeg, her er mengder i år, men om det er av de som kan plukkes det aner jeg ikke..men utrolig mye fine farger iallefall.
  Ønsker deg en flott høst og håper du får agilityen til å svinge med de små.
  Liv Ingjerd

  SvarSlett
 2. Hm..den likøren kan bli interessant....Det er for jæ at de skal ødlegge naturen så mye for å ta ut noen trær!!
  Prekæst.

  SvarSlett