torsdag 26. november 2009

Sol og varme!

Det har gått litt tid siden forrige oppdatering og det kommer altså av at jeg har stukket av fra mørketia ei ukes tid og hatt en deilig, solfylt ferie i Tyrkia. Mer om Tyrkia kommer seinere. Først litt oppdatering på hund:

Til dere som håper at det snart skal bli valper på gang her: Ingen av jentene har fått løpetid enda, så det er intet nytt å melde. Tålmodig, tålmodig! Men da ser det ut som det går slik jeg håper: Valper om våren og ikke midt på vinteren!

Den store nyheten på hundefronten er at jeg har kjøpt ny hund mens jeg var i Tyrkia. Hunden kommer ikke fra Tyrkia, altså. Men i dag kan det meste gjøres via Internett og mail. Så fra en Internettkafe i Alanya ble det meste ordnet.

Nå høres jo dette litt forhasta ut, men det er slett ikke noe hastverkskjøp. Som jeg tidligere har fortalt så har jeg vært på jakt etter en ny tispe for å ha flere bein å stå på. I Kennel Super Play i Finnland hadde jeg titta litt på et kull, men siden kullet var mer eller mindre leveringsklart når jeg oppdaga det ,trodde jeg at toget var gått der. Jeg hadde imidlertid varsla bekjente her hjemme om at jeg var på leit, så det var flere som holdt utkikk for meg. Så får Lisemette et tilbud om å kjøpe en valp fra Mervi på Super Play. Hun hadde holdt tilbake en valp med godt potensiale, men hadde funnet ut at hun ikke skulle beholde den selv. Lisemette var fristet, men har planer for egne kull og vil ikke ha alt for mange hunder nå. Da ble altså ballen sparka videre til meg omtrent samtidig med at jeg satt på flyet til Tyrkia. Jeg bestemte meg raskt og nå er lille Super Play's Xanta Maria snart på vei til Norge. Helt nye linjer for meg blir dette likevel ikke, siden hun faktisk er en halvsøster av Exxi - hun har samme far som E-kullet mitt.

Super Play's Xanta Maria kan snart sette sine bein på norsk jord.

Selv om avgjørelsen om å kjøpe valpen gikk fort og greit var det også andre ting som måtte ordnes og som det ikke var så lett å fikse fra Tyrkia. Her ble både Lisemette og Vidar satt i sving for å finne løsning med Mattilsynet og transport. Hvis vi kunne ordne med dispensasjon fra Mattilsynet kunne nemlig Xanta Maria få reisefølge av en av dommerne som skal til Lillestrøm i helga. Normalt er det 2 ukers saksbehandlingstid hos Mattilsynet og Lisemette/Vidar forsøkte derfor å få ordnet med søknaden for meg. Men det var ikke så lett og da jeg kom hjem natt til onsdag var det fortsatt ikke i orden med dispensasjonen. For de som lurer er det altså mulig å få inn valper under 3 måneder fra noen land i Europa, men man må ha en dispensasjon fra Mattilsynet. Valpen trenger ikke ha rabiesvaksine og det er ikke noen form for karantene, men det må følge en erklæring fra oppdretteren om at valpen har vært hos oppdretter siden den ble født og at den derved ikke har vært eksponert for noen rabiessmitte.

Når jeg våknet av dvalen onsdag morgen (jeg kom ikke i seng før ca 3.00 på natta), var det bare å sette i gang. Mervi er en rutinert oppdretter og hadde sendt meg alle papirene jeg trengte. Med en telefon til Mattilsynet på Kongsberg fikk jeg klarlagt at jeg kunne komme dit for å få det ordnet og når saksbehandler var å treffe. Jammen bra jeg hadde tatt meg fri fra jobben denne dagen! Ca 11.30 kunne jeg gå inn hos Mattilsynet og ca 10 min seinere spaserte jeg derifra med alle stempler på plass på de rette steder. All takk til Mattilsynet for usedvanlig rask og forståelsesfull behandling!

Og kl 16.20 i morgen, fredag, ankommer hun altså Gardermoen. Jeg er veldig spent! Hvordan er hun og hvordan vil de andre hundene mine ta i mot henne?

Søt liten dame!

Jeg skulle egentlig starte hele hurven her i agility på Lillestrøm på lørdag, men siden valpen kommer fredag kveld står jeg over det stevnet. Jeg har fått flere tilbud om barnepike, men jeg har lyst til at hun skal få roe seg ned og bli kjent her hjemme etter reisa. Da blir et enkelt agilitystevne ikke så viktig. Jeg har også meldt to hunder til utstillingen på søndag, men Exxi har ikke kommet ordentlig i pels og skal uansett ikke stilles. Jeg ser an situasjonen her før jeg bestemmer om jeg skal reise en kort tur inn med Chari. Hvis jeg ikke tar helt feil vil Joy (Big Boss) helt greit akseptere en ny valp i huset og innlemme nykommeren i flokken. Da vil valpen ikke lide noen nød her sammen med Joy og Victor (som er kjempeflink med valper) i noen timer.

Og så til Tyrkia. Jeg hadde fått låne en leilighet av en bekjent av meg i Alanya, men hadde ellers ikke noe forhold til Tyrkia som ferieland. Jeg var også klar over at vi hadde lagt turen litt utenfor sesongen, så jeg var forberedt på at det ikke nøvendigvis var stabilt varmt vær. Men jeg har vist trukket det rette kortet når det gjelder ferie i år (2 uker sommerferie ble også unnagjort når været var på sitt beste). Leiligheten, Alanya og Tyrkia var helt topp for en ukes ferie og været var upåklagelig for årstiden. Aller mest positivt overrasket ble jeg over tyrkerene selv. De aller fleste var hyggelige, høflige og riktig så joviale. Selv om de selvfølgelig var ute etter å selge oss noe, var de ikke veldig påtrengende. Og de hadde alltid et smil og en spøk på lur. Dette gjelder hannkjønnet, altså. Damene fikk vi ikke særlig mye kontakt meg og det seier jo sitt i seg selv. Men også på den fronten skal ting være på gang i Tyrkia, så kanskje neste gang vi kommer....For besøket ga absolutt mersmak, så det blir gjerne en reprise for min del. Det finnes sikkert mer eksotiske reisemål som kunne vært spennede. Thailand for eksempel. Men pga av hundene er det ikke så lett for meg å være borte mer enn en ukes tid av gangen og siden jeg heller ikke er veldig begeistra for å fly, passer det utmerket med et ferieland som ikke ligger alt for langt unna.

Første dagen gikk turen til den nærmeste stranda: Kleopatra Beach. Vi gikk i vannkanten fram og tilbake det meste av stranda med en liten "siesta" underveis. Vi ville ta det litt forsiktig i sola den første dagen, men sola var jo ikke så sterk nå så vi ble ikke solbrendte.

Inger på enden av Kleopatra-stranda.

Bølgeskvulp


Nå vil hundene mine ha mat, så nå er det nok best å avslutte for i dag. Mer fra Tyrkia og selvfølgelig mer om Xanta Maria kommer seinere (daglignavn er ikke bestemt enda - en liten "navnekonkurranse" pågår på Facebook).

2 kommentarer:

 1. Hej, hoppas du blir nöjd med valpen, vi har hennes syster och har fött upp mamma Flizan.
  Håll gärna kontakt med oss.
  Mvh Gunilla Lindblom
  Ädels kennel, Almunge Sverige
  www.adelskennel.zoomin.se

  SvarSlett
 2. Hei Tone
  Så spennende med den lille Xanta Maria (hva med Xantina?) En liten fugl har hvisket meg noe mens du var borte, så jeg er ikke helt overrasket :-) Skal bli spennende å få se henne etter hvert.
  Ellers høres det deilig ut med Tyrkia for oss som snart flyter bort med gjørme her oppe på Toten. Kanskje vi sees på søndag.
  Eli

  SvarSlett