søndag 30. mai 2010

Oslo Agilityshow

Det blir en kort blogg i dag - er aldeles blåst etter 2 dager med agility!!!!! Og ingen bilder heller!

Agility og løpetid er ingen god kombinasjon - i hvertafll ikke for husets hannhund. Victor har blitt fjernere og fjernere i løpet av helga - Joys brunst er nok rett rundt hjørnet nå. At vi plukka en liten premie både i går og i dag sier nok mer om et litt varierende nivå i klasse 1 enn Victors innsats.

Joy har hatt en litt motsatt innsatskurve. I går var hun litt slakk (som hun også var forrige helg). Hun kan være raskere, men holdt likevel fin stil i dag. En 3. plass i agility får vi være godt fornøyd med. Og ikke minst finalen: DBHK Micro Partners (laget vårt) vant sin klasse i dag (i går ble det disk).

Ellers blir det lange dager i Oslo - det er mye som skal skje på Oslo Agilityshow. Jeg lurer likevel på om de ikke hadde stått seg på en litt annen inndeling på ringene (og mange bytter av dommere betydde ganske omfattende ombygginger).

På lørdag fikk jeg også endelig målt hundene mine. Joy og Chari var det ikke tvil om - de hører helt klart hjemme i Liten klasse. Victor ble målt til 34.5 cm da han var litt over 1 år, og måtte ha en endelig måling etter fylte 2 år. Han sto nesten på tå på bordet, så det var hakket før han endte i klasse Mellom. Men dommeren som målte tok seg tid til å få han til å slappe av litt mer, så vi sneik oss akkurat under lista og blir værende i klasse Liten. Det vanlige er jo heller at hundene kryper litt sammen når de kommer på bordet, men Victor hadde altså en litt motsatt reaksjon.

Veldig hyggelig i går var det at vi fikk selskap av valpen Tina. Anette og Tina bor rett ved der stevnet ble arrangert, så de benyttet anledningen til litt sosialisering. Mia synes det var stas å treffe igjen en av sine leikekamerater, men den absolutt mest overstømmende hilsingen fant sted da Tina møtte mamma Chari - det var tydelig at de kjente hverandre igjen. Det er alltid koselig å treffe valpene igjen etter levering!

mandag 24. mai 2010

F-kullet har forlatt redet...

På torsdag var det endelig Tessies tur til å reise sin veg. Jeg grua meg litt til å sende henne vekk - man blir jo litt spesielt knyttet til en som blir værende såvidt lenge og som da er "enebarn". Men både hundene og jeg har hatt en del andre ting å tenke på, så vi har ikke fått tid til å savne henne så veldig. Og tilbakemeldingen fra hennes nye hjem tilsier at hun har fått det velig fint dit hun har kommet.


Tessie slapper av på matmors fang før turen til sitt nye hjem.

Før hun reiste hadde hun noen travle dager. Høydepunktet var nok når Meeko kom på besøk forrige helg. Meeko har nemlig en eier som spiller i korps, og da var det litt vanskelig å få tatt seg av en valp som ikke er særlig vant til å være aleine hjemme enda. Derfor kom Meeko hit søndag kveld og ble her fram til på ettermiddagen den 17.


Fint å være 2 igjen!

De hjalp meg med litt luking også! Disse grasstustene skulle bare bort!


Heftig slosskamp - her blander Mia seg også inn.

Før Meeko kom var Keela her en tur. Keela er en ukomplisert og omgjengelig toller, som fungerer helt fint med valper. Hun er godt likt av mine voksne hunder også og det ser ikke ut til at hun synes det er veldig kjedelig å komme hit en tur når eier Hanne skal på en utflukt ( hun har vært her nå i pinsen også). Det eneste problemet med Keela er at hun ikke har noen respekt for gjerder i dvergschnauzer-høyde, så hun hopper gjerne over når hun ser sitt snitt til det. Derfor står hun litt i bånd når vi er utendørs.

For Tessie var det en fin opplevelse (og god læring) å omgås en såvidt mye større hund og etter den første introduksjonen var hun slett ikke redd for den store hunden.



Tessie innynder seg hos Keela.



Mia, Keela og Tessie - på rekke og rad.



Fra de andre to valpene, Tina og Tinka, får vi også fine tilbakemeldinger. Urinveisinfeksjon og en liten øyekatarr til tross, introduksjonen til nye hjem har gått bra så langt. Ihvertfall ifølge de mailene jeg har fått. Litt valpebiting, noen uhell og slikt er helt normalt, så det henger vi oss ikke opp i. Og "helseproblemene" i starten ser også ut til å være overstått - vi krysser fingrene. Flere er i gang med valpekurs og hytteturer, campingliv mm gir valpene varierte opplevelser. 4 valper har fått gode hjem og 4 nye hundeeiere har overtatt jobben med å lage velfungerende og trivelige hunder ut av de små nøstene (som slett ikke er så små lenger).



Tina poserer i en kledelig Puppia-sele.


Her hjemme bærer livet litt preg av at både Joy og Chari har fått løpetid. Foreløpig er de ikke kommet i brunst, så det er relativt rolig. Hanne (Keelas eier) har lovet å passe Victor litt for meg når det blir alvor her, så da skal vi nok komme igjennom denne perioden også. Jeg klarer å handtere hannhund sammen med en løpsk tispe (ihvertfall i prinsippet - tjuvparringer er noe herk), men 2 blir litt heftig. Veldig fint med "byttelånet" av tjenester med Hanne, da.


I går var vi på agilitystevne på Nordkisa. Det var ikke så mye å rope hurra for. En 4. plass på Victor (i agility der vippa er med!) får representere lyspunktene. Og så det at Victor faktisk gikk 2 forskjellige vipper uten å få "spader". Begynner å bli trygg på at dette skal gå, nå.
Jeg legger skylda på løpetia for den heller labre innsatsen. Selv Victors 4.plass-løp var prega av store svinger og en delvis temmelig ukonsentret hund. Joy gikk for halv maskin hun også, så det var ikke mye å hente der.

Neste helg skal vi på 2-dagers stevne i Oslo og jeg er spent på om vi rekker det før brunsten slår ut for fullt. Det kan bli en utfordring, men hvis jeg trekker meg er det heller ikke hunder til noe lag. Det er vel bare å møte opp - løpetid eller ikke.

Joy slapper av i sola.

Ellers går jeg på ringtreningskurs med Mia om dagen og jeg synes det går litt bedre nå. Jeg skraper også masse ull på henne, men fortsatt er hun temmelig brun og ullen i pelsen. Det er mye der som skal bort før vi reiser til Danmark.

På vei hjem i går var jeg en tur innom Exxi for å skarpe litt ull på henne også. Også der må det mye skraping til - hun er ikke alt for stri i pelsen. men det begynner å hjelpe, så hun blir forhåpentligvis klar for NKK Drammen om 2 uker.

søndag 9. mai 2010

Tilbake til hverdagen....

Da har det jammen gått litt tid siden forrige oppdatering - det er ikke fullt så motiverende å sitte ved PC'en når kveldene blir lyse og milde. Dessuten er det jo bare en valp igjen her hjemme nå, så det er liksom ikke så mye å skrive om (eller så mange søte valpebilder å legge ut).

Men, siden siste oppdatering har vi da vært litt i sving i agility igjen. 1. mai ble tilbrakt i Moss. Ikke de helt store resultatene, men fornøyd likevel. En 3. premie på Joy og en 4. på Victor om jeg ikke husker feil. Og temmelig utrivelig i perioder pga vannrett regn og sur vind. Er mest fornøyd med at Victor "virker" både i hoppklasse, vanlig AG og lag (4. plass på laget denne gangen - ikke full klaff der).

Lille Tessie var også med til Moss. Hundene hadde base i bilen der det var lunt og godt. Tessie fikk noen turer ut mellom regnbygene - noen ganger aleine og noen ganger sammen med mamma Chari. Hun var litt forsiktig når hun var der, men langt i fra redd.


Tessie i farta i hagen.

Tessie er altså aleine igjen nå og hun sklir greit inn i flokken her. Jeg har rigga ned valpebingen og satt bort valpekassa. Tessie er sammen med de andre hundene i hunderommet nede om natta og når jeg ikke er hjemme. Det går veldig greit. Hun er aleine i stua eller i hunderommet når jeg går tur med de store. Da får hun en bamse og en lekehund til selskap og så står radioen på. Det hender hun klager litt når vi går, men jeg hører ikke noe når vi kommer hjem igjen, så jeg tror hun roer seg fort. I dag hadde hun vært ute en god stund før jeg dro på tur med de store, så da gikk hun rett i hundesenga og la seg. Hun så meg gå ut døra, men ble liggende i senga og det så nesten ut som om hun synes det var fint å få en liten lur i fred og ro.


Tessie og Chari leiker.

Ute i hagen går det i full fart og leiken blir av og til temmelig voldsom. Blir det for mye for henne gir hun melding om det og de store slutter med en gang. Men det er ikke ofte hun trekker seg fra leiken.

Hun har også vært med på agilitytrening et par ganger og da får hun blandt annet hilse på andre hunder. I slike sammenhenger er hun rolig og lar seg snuse på både foran og bak. Litt mer aktiv er hun når hun får hilse på mennesker - da går halen og hun setter stor pris på litt kos og oppmerksomhet.

Endelig har jeg fått fatt på denne leika - da er det bare å passe på så ikke Victor tar den.



En liten gjesp.

Victor har fått nye frisbee og når den tas fram er han helt i 100. Han fanger den ikke i lufta enda, men har begynt å skjønne at den går i en sving, så han følger den godt. Litt rar var han da frisbeen nesten barberte han på ryggen, og det er vel også det nærmeste han har vært til å ta den i svevet.


Victor har fanga fresbeen!




....og legger seg og tygger litt på den.




Heldigvis har han flere favoritter, så det går fortsatt ann å bytte leiker med han.

Victor har forøvrig hatt damebesøk i uka som har gått. Det er Hjaja fra Kennel Vikamo som har vært på besøk. Så nå er det bare å smøre seg med litt tålmodighet for å se om besøket gir resultater.


Siden Mia også plutselig ble høyløpsk har han hatt sitt å stri med i uka som har gått, men Victor er heldigvis ganske avslappet selv om det er løpetid i huset. Han spiser som vanlig, sover om natta og er relativt på nett i agilitytreninga. Men Mia lurte oss skikkelig, da. Jeg har lenge venta på at hun skulle begynne å løpe - hun er seint ute til dvergschnauzer å være. Jeg har sjekka henne hver dag. Hun har vært litt hoven, men jeg har ikke sett antydning til blod. Og så legger hun plutselig på halen og er så høyløpsk som bare det. Fordelen med det er at det ikke har vart så lenge - løpetia er avslutta nå i løpet av helga og Victor får være sammen med damene igjen. Men jeg håper det er litt lettere å finne ut når hun faktisk starter neste gang (eller ihvertfall når vi kommer så langt at hun skal ha valper).

Ellers har vi startet på ringtreningskurs - foreløpig bare med teori. Det blir vel i hovedsak Mia jeg trener med på kurset, men kanskje kan jeg få med Exxi en gang eller to også.
Jeg har også såvidt begynt å nappe ned Victor og i løpet av uka skal Mia få et bad og en klipping av akterspeil, hode osv. På høy tid! I går var jeg en tur innom hos Exxi og fikk skrapt litt underull der.

Vår i hagen!